Počeli su Dani vina u Jastrebarskom – mjesto susreta, prijateljstva i dobre zabave

Počeli su Dani vina u Jastrebarskom - mjesto susreta, prijateljstva i dobre zabave

Počeli su Dani vina u Jastrebarskom, središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja. Prilika je to da posjetitelji upoznaju 14 renomiranih vinara izlagača, degustiraju vrhunska vina i uživaju u bogatoj gastro ponudi.

A na samom otvorenju je bio duhovit! “Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!”, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film “Tko pjeva zlo ne misli”) Novosel je pozdravio prisutne.

Počeli su Dani vina u Jastrebarskom - mjesto susreta, prijateljstva i dobre zabave

U ime pokrovitelja, Zagrebačke županije, zamjenica župana Nadica Žužak zahvalila je vinogradarima i vinarima jaskanskoga kraja što pronose ime grada, a onda i Zagrebačke županije sudjelujući na brojnim izložbama i sajmovima vina, gdje redovito osvajaju zapažene nagrade i priznanja.

“Ova je manifestacija prilika za njihovu dodatnu promociju, ali i promociju cijeloga kraja, ona je mjesto susreta i prijateljstva”, rekla je zamjenica Žužak.

Na otvorenju Dana vina bio je i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan rekavši da Županija, ne samo da podržava ovu manifestaciju, već poticajnim mjerama dugi niz godina podržava i plešivičke vinare.

Do nedjelje – 13. listopada, uz kulturno-umjetnički, zabavni i edukativni program, posjetitelji manifestacije mogu kušati vina poznatih plešivičkih vinarija – Tomac, Korak, Šember, Jagunić, Kolarić, Braje, Ivančić, Režek, Tomac-Bajda, Šoškić, Jurkovac, Kurtalj, Sirovica, Mladina.

Foto: Zagrebačka županija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)