VINARIJA STRUČIĆ: Najbolja vinska kombinacija za ljeto

Obitelj Stručić njeguje vinograde iz kojih će pretočiti svoja srca u boce. U ovu izjavu uistinu su nas uvjerili Sanja i Tomislav Stručić na glazbeno-vinskoj prezentaciji “Glazba iz dekantera” u zagrebačkom diWine Baru.

Pod genijalnim vodstvom Kornelija Hećimovića, koji je Stručić vina sljubio sa glazbenim naslijeđem Boba Marleya, zaključili smo kako su upravo reggae i Stručić vina najbolja kombinacija za ljeto.

Kao i većinu puta do sada, usprkos visokom datumu i još višim temperaturama, diWine događanje “Glazba iz dekantera” bilo je rasprodano do posljednjeg mjesta. Uvodni pjenušac Stručić Blanc de blancs, napravljen od sorte chardonnay, u kombinaciji sa reggae taktovima hita “No Woman No Cry” odmah nas je ubacio u vibru ljetne bezbrižnosti.

Uslijedila je Graševina 2021 u kombinaciji sa “zagorskim kanapeima” – mini-sendvičima sa svinjskom masti i orasima, a na vrhuncu večeri paralelno smo kušali dva godišta Rajnskog rizlinga – iz 2019 (odležavan u hrastu) i 2021 u kombinaciji sa kockama od grisa sa mladim lukom i prženom pancetom, sa preljevom od vrhnja i cikle.

Usprkos “dubinskoj analizi” nikako se nismo mogli odlučiti koji nam je bolji, zbog čega smo se na trenutak zabrinuli. No tada se sa zvučnika začulo “Don&t worry about a thing, cause every little thing& gonna be alright…”, pa smo odlučili poslušati savjet tri male ptice i prešli na završni Muškat žuti (2022) kojeg smo pijuckali uz savršeno sljubljenu štrudlu od jabuke.

Uz sve te kušane delicije, Kornelije nas je vješto proveo kroz glazbeno nasljeđe Boba Marleya, ponajviše biranim glazbenim brojevima, a i ponekom showbizz trivijom… Pa smo tako saznali, primjerice, kako Bob Marley ima preko 30-ero djece e smo pogledali trailer kojim se najavljuje film o njegovom životu “One Love”.

Valja ipak napomenuti kako iza ovih “bezbrižnih” vina stoje itekako veliki trud i rad. To potvrđuju ovogodišnja Decanterova brončana priznanja, dobivena upravo za kušanu Graševinu i Muškat žuti, koja su zasluženo pristigla u vrijedne ruke ove ludbreške obiteljske vinarije.

Vina Stručić prava su vrijednost za novac, pa ako želite da se i vaš novčanik osjeća bezbrižno dok vi pijuckate izvrsna vina uz reggae svakako prije godišnjeg potegnite do Ludbrega, razgledajte šarmantnu vinariju i opskrbite se dostatnim količinama.

Nakon ljetne pauze, nastavljamo zajedno s vama “dekantirati” glazbu u diWine Baru. Do tada, želimo vam opuštajuće ljetno pijuckanje.


Tekst: Irena Lučić, diWine Croatia
Foto: Irena Lučić, Ivana Pranjić, arhiva vinarije Stručić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)