LUCIJA FABEK izabrana za 16. po redu Vinsku kraljicu Zagrebačke županije

LUCIJA FABEK izabrana za 16. po redu Vinsku kraljicu Zagrebačke županije
Foto: Zagrebačka županija

Lucija Fabek iz Samobora, studentica 4. godine Ekonomskog fakulteta, nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije za 2018. godinu. Svečanost krunidbe, popraćena promocijom najboljih vina i vinara Zagrebačke županije, upriličena je u hotelu The Westin Zagreb.

Dvadesetčetverogodišnja Lucija dolazi iz obitelji koja se generacijama bavi proizvodnjom grožđa i vina te na tradicionalan način po vlastitoj recepturi spravlja aromatizirano vino samoborski bermet.

Nova vinska kraljica Lucija Fabek je kazala da joj je drago da titula Vinske kraljice po drugi put ide u Samobor. “Za mene je velika čast, ali i odgovornost”, rekla je te dodala: “Najviše od svega veseli me što ću predstavljati i promovirati vina i vinare Zagrebačke županije u Hrvatskoj i šire, dodavši da će joj poseban cilj biti prenošenje ljubavi i znanja o bermetu na sve ljubitelje tog plemenitog pića, kao i na one koji će taj užitak tek upoznati.”

Lentu je novoizabranoj kraljici stavio zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, a krunu je predala dosadašnja Vinska kraljica Lucija Šember.

Zamjenik Frankić zaželio je mnogo uspjeha novoj Vinskoj kraljici u upravljanju njezinim “vinskim kraljevstvom”. Osobito sam ponosan na naše tri ‘vinske ljepotice’ – Plešivičku, Samoborsku i Zelinsku vinsku cestu koje svojom bogatom gastro-enološkom ponudom privlače domaće i strane posjetitelje, rekao je Frankić.

Nazočni su mogli uživati u vinskoj priči koju su ispričala 22 županijska vinara, od kojih su mnogi od njih, kao što je Stjepan Đurinski iz Zaprešića, dobitnici domaćih i svjetskih priznanja za kvalitetu i autentičnost domaćih vina.

Lucija Fabek izabrana je za 16. po redu Vinsku kraljicu Zagrebačke županije, a konkurencija za titulu bila joj je Daniela Uvodić iz Marije Gorice koja je izabrana za prvu pratilju. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)