Sastojci (za 4 osobe):
- 4 svinjske nožice,
- 4 svinjske kožice,
- komad svinjske glave,
- 5 žlica octa,
- 3 grančice peršina,
- 1 korijen celera,
- 1 mrkva,
- 1 glavica luka,
- 3 režnja češnjaka,
- 3 lista lovora,
- 10 zrna papra,
- 2 jaja,
- 1 kriška limuna
Priprema:
Zakuhati vodu s octom. Kada prokuha , dodati svinjske nožice, kožice i komad glave.
Octena voda treba biti oko 5 cm iznad mesa. Kuhati jedan sat, dodati peršin, narezani celer i mrkvu, luk u ljusci, češnjak, papar u zrnu, lovor i krišku limuna. Sve zajedno kuhati oko jedan sat dok meso ne omekša. Kada je skuhano, skinuti s vatre, uliti tri žlice hladne vode i pustiti da se juha razbistri.
Izvaditi meso, narezati ga na komadiće i položiti ga u porculansku zdjelu. S juhe ukloniti masnoću, zatim je procijediti kroz krpu i preliti preko mesa.
Rashladiti u hladnjaku.
Između mesa se može staviti kriške kuhanih jaja i komadiće povrća.
Foto: TinaValentina/coolinarika.com