Huffington Post uvrstio Dubrovnik među 50 gradova koje treba vidjeti tijekom života

Huffington Post uvrstio Dubrovnik među 50 gradova koje treba vidjeti tijekom života

Autori Travel rubrike američkog portala Huffington Post, u suradnji s putnicima okupljenima oko portala minube.net, načinili su listu top 50 gradova svijeta koje bi svaki ljubitelj putovanja trebao posjetiti. Nama je ta vijest važna stoga što se među 50 odabranih gradova svijeta našao i naš Dubrovnik.

Biser Jadrana, sa svojim Starim gradom koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine, smjestio se u odabrano društvo uz Veneciju, New York, Istanbul, Petru, Rim, Havanu, London, Firencu, Atenu, Las Vegas, Amsterdam, Beč, Mexico City i druge jedinstvene gradove svijeta.

Opisujući grad kao jedno od najslikovitijih područja Europe, autori, uz 671 fotografiju Dubrovnika i njegove okolice, pozivaju na posjet dubrovačkim zidinama i prepoznatljivim krovovima grada, Stradunu, crkvi Svetoga Vlaha, prepoznatljivoj Katedrali, nezaobilaznom Orlandovom stupu ovjekovječenom na mnogobrojnim fotografijama posjetitelja, okolici Stona, obližnjem Lopudu i jedinstvenim Elafitskim otocima, dominikanskom samostanu i crkvi.

Ovo priznanje još je jedna u nizu potvrda Dubrovniku kao jednoj od najpopularnijih destinacija koja osim sunca, mora i plaža, u okrilju svojih zidina i na idiličnim otocima, ima za ponuditi mnogo tijekom cijele godine.

Američki portal The Huffington Post redovno prati hrvatske destinacije uvrštavajući ih u zanimljive članke najboljih destinacija za putnike željne iznova i otkrivanja novih doživljaja tijekom cijele godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)