Sastojci (za 4 osobe):
- 30 dag suhog svinjskog mesa,
- 40 dag prokulica,
- 10 dag pancete,
- 15 dag suhog ovčjeg mesa,
- 1 par suhih svinjskih kobasica,
- 20 dag krumpira,
- 10 dag tikvica,
- 10 dag mahuna,
- 5 režnjeva češnjaka,
- 1 vezica peršina,
- 2 žlice maslinova ulja,
- sol i papar
Priprema:
Povrće oprati i očistiti, krumpir i tikvice oguliti i narezati na kockice.
Suhu ovčetinu i svinjetinu skuhati u vodi. Kad je meso gotovo, izvaditi ga i u istoj vodi skuhati tikvice, prokulice, krumpir i mahune.
U međuvremenu sitno isjeckati pancetu, češnjak i peršin.
Tu smjesu u posebnoj posudi dobro izmiješati s maslinovim uljem. Kad je povrće gotovo kuhano, dodati smjesu s pancetom, zajedno s kobasicom narezanom na kolutiće.
Sve zajedno kuhati daljnjih desetak minuta, dodati kuhano suho meso narezano na komadiće i skinuti s vatre.
Dubrovačka maneštra ne smije biti suviše gusta.