Fiš paprikaš

fis_paprikas_1

Specijalitet slavonske i baranjske kuhinje priprema se od najmanje dvije vrste ribe i služi se uz domaće, široke rezance. Prilikom objeda, najprije svatko u svoj tanjur uzima rezance, a zatim dodaje paprikaš.

Sastojci:

  • 1 kg ribe (som i šaran),
  • 1,3 l vode,
  • 2 dl bijelog vina,
  • 500 g luka,
  • 2 – 3 nasjeckana češnja češnjaka,
  • 3 žlice ulja,
  • 1 žlica slatke crvene paprike,
  • 1 – 2 male suhe ljute papričice (čili),
  • sol,
  • papar u zrnu

Priprema:

Ribu očistite, operite i narežite je na komade. U posudi na vruću ulju zažutite sitno nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili, te papar u zrnu i sve zalijte vodom.
Pustite da vrije desetak minuta. Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino, te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući.
Posebno skuhajte široke rezance.

fis_paprikas_2

Izvor: Turistička zajednica Baranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)