Šparoge s istarskim fužima

sparoge_s_fuzima

Šparoge su zdrava i hranjiva namirnica i prava je šteta ne iskoristiti ih. Uz malo šunke, dobit ćete lagano i ukusno jelo za samo pola sata.

Sastojci:

  • 400-500 g istraskih fuža,
  • 100 g mekanog dijela šparoga,
  • 100 g šunke (narezane na listiće),
  • 3 dl miješanog naribanog sira (parmezan, ementaler),
  • 2 žlice maslaca i maslinovog ulja,
  • žlica Vetege natur,
  • sol, papar,
  • 100 ml bijelog vina,
  • vrhnje za kuhanje (po želji)

Priprema:

U veliku posudu stavite vodu, posolite i stavite kuhati. (Ako kuhate za glavno jelo bit će vam dovoljno za 4-5 osoba, ako je to samo toplo predijelo dovoljno je i za 8 osoba). Kad voda zakuha ubacite kuhati fuže.

U međuvremenu u drugu posudu dodajte ulje i maslac, popržite lagano kuhanu šunku, ubacite svježe, blanširane ili zaleđene šparoge. Dodajte vegetu, papar i soli po potrebi. Dinstajte uz dodavanje vina i malo vode (ako je potrebno) dok šparoge ne omekšaju.

Probajte fuže, ako su kuhane, procijedite ih i vruće ubacite na mekane šparoge. Promiješajte, dodajte sir (po želji možete ubaciti i jedno vrhnje za kuhanje)

Promiješajte i servirajte.

Poslužite toplo uz ribani parmezan, kao toplo predjelo ili dodajte neku dobru salatu po vašem izboru pa može biti i glavno jelo.

Izvor: Coolinarika.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)