Šaran na rašljama

saran_na_rasljama

Šaran je pečen kada dobije lijepu rumenu boju. A onda slijedi najbolji dio priče…

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 šarana težine po 1 kg,
  • 0,3 dl ulja,
  • 2 dag soli

Priprema:

Očišćenog šarana rasporiti na leđnoj strani i odstraniti mu škrge i iznutrice.
Ako niste u svom dvorištu ili na nekom drugom mjestu gdje već postoji potrebna oprema, u međuvremenu pripremiti rašlje od ljeskove grane – raskoliti je po pola i u njih umetnuti šarana posoljenog i premazanog uljem. Na vrhovima pričvrstiti mekanom žicom.
Tako uklještenog šarana peći na žaru i to na način da rašlje budu zabodene u zemlju i nagnute iznad žara.
Šaran je pečen kada dobije lijepu rumenu boju, te ga trebamo odvojiti od rašlji.
Može se poslužiti s prilogom i nakosanim češnjakom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)