MAKARSKI RAFIOLI: Tanko, prhko tijesto, punjeno aromatičnom smjesom od oraha

MAKARSKI RAFIOLI: Tanko, prhko tijesto, punjeno aromatičnom smjesom od oraha

Tanko, prhko tijesto, punjeno slatkom smjesom od oraha i aromatičnih dodataka vrhunska je poslastica.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 1 kg brašna,
  • 10 dag margarina,
  • 10 dag masti,
  • 2 jaja,
  • 2 žumanjka,
  • 20 dag šećera,
  • naribana korica od 1 limuna,
  • 4 žlice ruma,
  • na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića,
  • 4 žlice maraskina,
  • vode dovoljno za umijesiti tvrdo tijesto

Za nadjev:

  • 40 dag šećera,
  • 50 dag mljevenih prženih badema,
  • 2 bjelanjka,
  • 2 jaja,
  • 2 vanilin šećera,
  • 2 rebra čokolade za kuhanje,
  • 3 žlice ruma,
  • malo muškatnog oraščića,
  • 4 žlice maraskina,
  • naribana korica od 1 limuna

Za doradu:

  • 1 dl maraskina,
  • 1 dl vode

Priprema:

Tijesto:
Brašno pomiješati s izmrvljenim margarinom i mašću. Dodati jaja, žumanjke, šećer, naribanu limunovu koricu, rum, oraščiće, maraskino i vode po potrebi.
Umijesiti tvrdo tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i pustiti da odleži 1 sat u hladnjaku. Tijesto vrlo tanko razvaljati. Izrezati krugove promjera 12 cm.

Nadjev:
Izmiješati šećer i popržene mljevene bademe. Umiješati snijeg od bjelanjke, dva tučena jaja, vanilin-šećer, otopljenu čokoladu za kuhanje, rum, oraščiće, maraskino i naribanu limunovu koricu. Sjediniti u jednoličnu smjesu.

Sredine krugova od tijesta puniti žličicom nadjeva.
Krugove preklopiti na pola i istisnuti zrak.
Rubove tijesta zalijepiti mješavinom ruma, šećera i vode. Pritisnuti ih vilicom.
Svaki rafiol premazati mješavinom vode i maraskina. Posuti šećerom.
Rafiole izbosti čačkalicom.
Peći oko 10 minuta na temperaturi od 150 °C.
Paziti da rafioli ostanu svijetli.

Izvor: Receptitorte.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)