Dolina Neretve – nova turistička destinacija velikog potencijala

Dolina Neretve - nova turistička destinacija velikog potencijala

Dolina Neretve sa svojom turističkom ponudom iz godine u godinu privlači sve više turista. Predstavnici turističkih agencija iz Hrvatske i Slovenije te privatnih brodara iz Krila Jesenica posjetili su taj kraj kako bi ga uvrstili u ponudu.

Neretva i okolica sa svojim znamenitostima veliki je turistički potencijal, no nedovoljno iskorišten, slažu se turistički djelatnici. Arsen Ercegović, predsjednik Udruge privatnih brodara iz Krila Jesenice ističe da bi potencijal trebalo intezivirati jer se “ima šta vidit”, prenosi HRT.

Svake godine dovodimo goste iz Slovenije koji puno vole Neretvu i cijelu Dalmaciju. Imamo dosta grupa koje dolaze najčešće na branje mandarina, to nam je hit, rekla je Alenka Urs iz slovenskog Kompasa.

Hit su i dva muzeja, Arheološki i Prirodoslovni, u kojima se mogu vidjeti vrijedni nalazi iz rimske Narone te specifična flora i fauna ovoga kraja.

Novi obnovljeni Prirodoslovni muzej je stvarno lijep i u usporedbi s onim starim, stvarno ga vrijedi vidjeti, kaže Melko Šišina iz dubrovačke galerije Guliver.

Turistički djelatnici iz doline Neretve svake godine nastoje proširiti ponudu i tako privući još više gostiju. Svjedoci smo da se ponuda odvija više spontano i sporadično pa je naš cilj organizirati i objediniti ponudu doline Neretve kao jedinstvenu, istaknuo je Ivica Mijoč iz metkovske agencije Žabac.

Najviše turista za sada dolazi na jednodnevne izlete, koji, uz posjet muzejima, uključuju i fotosafari kroz močvaru. No može se mnogo više, suglasni su i domaćini i gosti.

Foto: HRT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)