Šibenik i Šibensko-kninska županija domaćini ovogodišnje “Zlatne penkale”, stižu uzvanici iz čak 18 zemalja

Foto: Pixabay

Hrvatska turistička zajednica i ove godine organizira svečanu dodjelu nagrada “Zlatna penkala”, koja će se u 19. izdanju dodijeliti inozemnim novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje i medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

Suorganizatori i domaćini ovogodišnje dodjele su turističke zajednice Šibensko-kninske županije i grada Šibenika, koje su za 32 inozemnih novinara, travel blogera i influencera pripremile višednevni program obilaska destinacija, znamenitosti i atrakcija s područja županije, objavila je Hrvatska turistička zajednica.

Za uzvanike, koji dolaze iz čak 18 zemalja poput Njemačke, Francuske, Španjolske, SAD-a, Kanade, Kine, Velike Britanije i dr., pripremljen je bogat program koji započinje 18. travnja i koji uključuje obilazak grada Šibenika uz turističkog vodiča. Sljedećeg dana, odnosno 19. travnja predviđen je obilazak NP Krka s posebnim naglaskom na Roški slap, Skradinski Buk i Visovac. Obilazak Tvrđave sv. Nikole, ali i vinarija Testament i Baraka te uzgajališta školjki Oyster22 predviđen je 20. travnja, a istoga je dana u večernjim satima predviđena i svečana dodjela nagrada „Zlatna penkala“.

Dodjelom nagrade „Zlatna penkala” Hrvatska turistička zajednica posebno ističe i valorizira vrijednost pozitivnog i afirmativnog izvještavanja o Hrvatskoj u inozemnim medijima te ističe zahvalu i priznanje medijima na nemjerljivom doprinosu u promociji hrvatskog turizma u svijetu.

Za izradu ovogodišnje statue „Zlatna penkala“ zadužen je poznati šibenski umjetnik Zvonimir Vila, koji je prilikom izrade nagrade koristio drvo hrasta starog preko 100 godina. Dodajmo kako se će nagrada odnosno Grand prix „Zlatna penkala“ dodijeliti u pet kategorija i to za najbolju reportažu tiskanog ili online medija, za najbolju radijsku reportažu, za najbolju televizijsku reportažu, za najbolji travel blog te za najbolju objavu na društvenim mrežama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)