Na Lošinju finale još jedne utrke brdskih biciklista, start je u samom centru Malog Lošinja

Foto: Ivan Šardi

Na Lošinju 22. travnja 2023. slijedi finale još jedne utrke namijenjene svim brdskim biciklistima – 4Islands MTB race.

41 km duga lošinjska staza ove posljednje četvrte etape mjeri 950 m strmih uspona, od urbane vožnje do stjenovitih i zavojitih spustova – savršeni završetak ovogodišnjeg izdanja 4Islands MTB utrke. Start je u samom centru Malog Lošinja, u 11 sati.

Foto: TZ Grada Malog Lošinja

Staza kojom natjecatelji prolaze Velopinom i Boka falsom, vodi do uvale Čikat te preko Sunčane uvale do vidikovca Umpiljak, vrha Sv. Ivan pa sve do uvale Krivica. Teški uspon slijedi prema Velom Lošinju, odakle se utrka nastavlja do Valdarka, uvale Sv. Martin, Zagazinjina i Kadina, pa natrag sve do Cilja u centru Malog Lošinja. Dolazak prvih natjecatelja na cilj očekuje se oko 12:40 sati.

Inače, ova jedinstvene utrka u svijetu brdskog biciklizma se od 19. do 22. travnja 2023. godine održava na četiri otoka; Rabu, Krku, Cresu i Lošinju, a natjecatelji će kroz te četiri etape ukupno prijeći 289km staze (s više od 6 tisuća metara visinskog uspona).

U utrci sudjeluje četiristotinjak natjecatelja iz brojnih različitih zemalja, odnosno 203 ekipe, a čak 37 natjecatelja je iz Hrvatske. Svrstana je u kalendar mnogih MTB entuzijasta, što i ne čudi budući da je proglašena kao jedna od najboljih u Europi. Također je specifična obzirom da natjecatelji moraju biti organizirani u timove od dvoje u kategorijama; muškarci 18 – 39 godina, muškarci 40 – 49 godina, muškarci preko 50, žene od 18 godina ili miješani timovi (1 muškarac +1 žena), starosne dobi veće od 18 godina.

Od 2022. je godine, 4Islands MTB Race dio Epic series Ironman grupe te je tako osim utrka u Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi, postala dio prestižne serije utrka Epic series

Adrenalin, zanimljivi šumski putovi, raznolike miomirisne staze, kao i profesionalna organizacija brdsko – biciklističkih utrka nastavljaju privlačiti brojne natjecatelje i posjetitelje iz cijeloga svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)