Hrvatska na američkoj listi top 10 destinacija koje se moraju posjetiti u 2021.

Foto: Freepik

Specijalizirani američki portal za putovanja Traveldailynews.com objavio je listu 10 svjetskih destinacija za putovanja koja se moraju posjetiti u 2021. godini, a među brojnim renomiranim svjetskim destinacijama i zemljama svoje mjesto je našla i Hrvatska.

Na listi na kojoj se, uz Hrvatsku, nalazi New York, Skandinavija, Rusija, Japan, Grčka, Turska, Južna Afrika, Italija i Francuska, autori ističu kako je vrijeme za istraživanje živahnih gradova, šarmantnih manjih mjesta i zapanjujućih plaža širom svijeta.

„Hrvatska na velikom američkom tržištu doista uživa status popularne i tražene destinacije što potvrđuju brojne objave o našoj zemlji čija se medijska vrijednost procjenjuje na više od 200 milijuna američkih dolara, ali i dosadašnji tijek turističkog prometa. Naime, u Hrvatskoj se trenutno odmara više od šest tisuća američkih gostiju, koji su u dosadašnjem dijelu ove godine ostvarili oko 630 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od čak 300 posto“, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

U članku portala Traveldailynews.com naša je zemlja opisana kao destinacija koja se posebice ističe očuvanom prirodom, prekrasnim gradovima, brojnim otocima, slikovitim lukama, ali i po više od 2500 sunčanih sati godišnje. U opisu se također ističe kako je Hrvatska prometno vrlo dobro povezana te da nudi brojne mogućnosti odmora, a posebno su izdvojeni i pojedini lokaliteti na kojima je snimana popularna serija „Igra prijestolja“, kao što su Arboretum Trsteno, gradske zidine Dubrovnika i tvrđava Klis.

O Hrvatskoj, točnije Istri, piše i popularni turistički magazin Travel+Leisure, koji u svom rujanskom izdanju donosi reportažu novinara Adama Eracea nastalu tijekom njegova boravka u Istri, koju opisuje kao regiju izrazito bogate kulturne i prirodne baštine.

„Ova detaljna reportaža o Istri rezultat je suradnje Ispostave HTZ-a u Los Angelesu i TZ Istarske županije s uredništvom magazina. Novinar je svojim boravkom u Hrvatskoj bio i više nego zadovoljan te je napravio prekrasan prilog o ovoj hrvatskoj regiji koja je sve interesantnija među američkim ljubiteljima putovanja“, izjavila je Iva Bahunek, voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)