VIDEO: Pogledajte film o biciklističkim avanturama po zadarskim otocima

Foto: Screenshot Youtube / Zadar Archipelago

Devet turističkih zajednica zadarskog arhipelaga – TZO Sali, TZO Kali, TZO Preko, TZO Pašman, TZO Tkon, TZO Kukljica, TZM Božava, TZM Silba i TZG Zadra, s pripadajućim otocima koje su se udružile u svrhu razvoja projekata na temu outdoor turizma, objavilo je novi promotivni destinacijski film s fokusom na biciklizam.

Otočje oko Zadra je poznato po prekrasnoj prirodi, slikovitim mjestima, kristalno čistom moru i zapanjujućem krajoliku što ga čini idealnim za razvoj outdoor aktivnosti. U tu svrhu promoviraju se tri ključne aktivnosti – biciklizam, pješačenje/trčanje i kajak.

Zadar ArchipelaGO – Inviting Adventure

Pored snimanja promotivnog filma, otočne turističke zajednice razvijaju i biciklističke staze na otocima te izrađuju informativne bike karte koje će još više obogatiti i unaprijediti njihovu ponudu. Biciklizam, naime, ima ključnu ulogu u razvoju turističkog proizvoda upravo na ovom području, jer pruža autentično iskustvo otoka i promovira održivi turizam.

Budućim korisnicima dostupne su raznolike rute i tereni gdje mogu istraživati tradicionalna ribarska sela, slikovite otočke krajolike i uživati u prekrasnom pogledu na more i zalasku sunca.

“Smatramo kako smo udruživanjem naših ureda postigli jedno zajedništvo, a s razvojem aktivnog turističkog proizvoda smo na pravom putu da promoviramo i zaštitimo naše otoke. Zadržali smo se na aktivnostima koje su održive i koje će još više istaknuti ono što imamo i zbog čega smo jedinstveni u svijetu”, poručuju iz Zadra.

Za video produkciju je bila zadužena nagrađivana tvrtka Level 52 iz Labina. Destinacijski film naziva „Zadar Archipelago – Inviting Adventure” gledateljima prikazuje vanserijsku ljepotu zadarskih otoka te ih odvodi na putovanje lokacijama koja su jedinstvena za zadarski akvatorij. Kroz niz kratkih, ali upečatljivih scena, film ističe raznolike krajolike otoka i sve mogućnosti bicikliranja.

“Nadamo se kako će ovaj prvi film s fokusom na biciklizam biti inspirativan i na naše otoke privući zaljubljenike u aktivni turizam”, ističu iz udruženih TZ-ova zadarskog arhipelaga.

S obzirom na to kako se radi na razvoju tri proizvoda, trenutno se snima još jedan film na temu pješačenja i trčanja, a dogodine se planira i onaj predviđen za kajak aktivnosti. Svrha ovih filmova je predstaviti zadarski arhipelag kao destinaciju idealnu za outdoor entuzijaste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)