U Zagrebu predstavljeno Šokačko sijelo, najveća manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja

U Zagrebu predstavljeno Šokačko sijelo, najveća manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja

Danas je na Trgu bana Josipa Jelačića zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić u društvu direktora ureda Turističke zajednice Grada Županje Mirka Bačića otvorila trodnevni program promocije 52. Šokačkog sijela naziva Oj Županjo, uvik si mi mila.

Olivera Majić je pozdravila okupljene, a gostima iz Županje je zaželjela dobrodošlicu te je istaknula da je ova manifestacija dokaz bogate hrvatske kulturne baštine. 

“Dragi Županjci, uime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića zahvaljujem vam što ste za naše sugrađane, naše Zagrepčanke i Zagrepčane, organizirali promociju vašeg Sijela i omogućili im da osjete dašak najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja”, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Mirko Bačić je naglasio kako će posjetitelji, osim u bogatoj gastronomskoj ponudi  tradicionalnih slavonskih proizvoda moći uživati i u programu muških pjevačkih skupina, folklornih društava i tamburaša.

“Kao i prijašnjih godina, našu kulturno-zabavnu i tradicijsku manifestaciju odlučili smo predstaviti upravo na Trgu bana Jelačića jer nam Zagreb omogućuje da svoje sadržaje predstavimo građanima Zagreba, ali i brojnim turistima koji borave u ovome gradu”, zaključio je direktor.

Šokačko sijelo je najstarija i najveća manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja, a pokladne običaje i druge folklorne izvorne sadržaje građanima i gostima Zagreba predstavit će od 15. do 17. veljače.

Foto: Zagreb.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)