U Pragu otvorena iložba “Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu”

U Pragu otvorena iložba "Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu"
Foto: Press/HTZ

U Zastupničkom domu Parlamenta Češke Republike jučer je, uz podršku predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj, otvorena izložba “Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu”. Autori izložbe su Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam u Zagrebu i Mirjana Kos iz Hrvatskog muzeja turizma u Opatiji.

Postav izložbe osigurao Državni arhiv u Rijeci, a uz nju je izdana posebna publikacija koju su pripremili Jaroslav Nemec i Tadeaš Goryczka.

Izložba se u organizaciji Kabineta arhitekture i partnera održava u Atriju Zastupničkog doma Parlamenta Češke Republike pod pokroviteljstvom prvog zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Češke Republike Lukáša Černohorskýja, šefa Stalnog izaslanstva Parlamenta u Međuparlamentarnoj uniji Zastupničkog doma Češkog parlamenta Ondřeja Polanskýja, šefa zastupničkog doma Jana Moráveka, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Češkoj Republici i Naděžde Goryczkove, ravnateljice Nacionalnog instituta za baštinu Češke Republike.

Na otvaranju izložbe sudionicama se osim pokrovitelja obratio i Željko Uhlir, državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH.

Svi zastupnici u češkom parlamentu primit će drugo izdanje publikacije izložbe idući tjedan uz suvenire Hrvatske koje je osigurala Hrvatska turistička zajednica uz promotivne materijale koji su podijeljeni uzvanicima nakon otvaranja izložbe.

Svečanost otvaranja izložbe uljepšao je glazbenik Mario Šeparović. Drugo izdanje publikacije o izložbi obuhvatiti će dokumentaciju o prethodnim izložbama u Češkoj Republici i zapis o svečanom otvaranju u Parlamentu.

Izložba je do sada održana u Ostravi, Hradecu nad Moravici, Zlinu i Lázně Poděbrady te se nakon ove izložbe u Parlamentu Češke Republike u Pragu postava vraća u Državni arhiv u Rijeci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)