“SAMO LOŠINJ!” Odana počast gostima za više od 50 godina ljubavi i vjernosti Lošinju

Odana počast gostima za više od 50 godina ljubavi i vjernosti Lošinju
Foto: TZ grada Malog Lošinja

Desetljećima Lošinj je rado posjećena destinacija brojnih gostiju. Otok vitalnosti redovito postaje trajno odredište sve brojnijih zaljubljenika u blagodati i čari ovog mediteranskog otoka smještenog na sjevernom Jadranu.

Upravo zbog njih, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja njihove vjernosti.

Tako je u Rapoća Camping Village, smještenom samo nekoliko koraka od naselja Nerezine, održana mala svečanost obilježavanja vjernosti dugogodišnjih gostiju.

Obitelj Kapel iz Tržiča u Sloveniji Rapoća Camping Village, kao i Nerezine, smatra svojim drugim domom. Na putu prema Malom Lošinju, zahvaljujući kvaru na autu, sudbina ih je zaustavila kod Nerezina gdje su i ostali slijedeće 52 godine. Iako su od 1995. do 1999. godine, samo kratko boravili u Bijaru, uvijek su vjerni ostali Rapoći. Otkad su otišli u mirovinu, tri mjeseca godišnje ovdje borave u svojoj kamp prikolici. Rado posjećuju i Mali Lošinj, Osoršćicu te manje otoke, ali najviše vremena vole provoditi na svojoj barci i loviti ribe.

“Na samom početku, ovdje nije bilo ničega. Samo nekoliko parcela, a sam dolazak je bio izazovan obzirom da smo po 6 sati ponekad čekali na trajekt – jedan trajekt do Porozine. Tada nije bilo toliko linija kao primjerice danas”, prisjetio se Ivan Kapel.

“Za razliku od danas, iako nije bilo puno od ponude, svaki dan- isti dan, dobivali smo novine što je u ono vrijeme bilo fantastično”, dodao je.

Supruga Alenka pohvalila je brigu o otoku: “Svake godine je sve bolje, vidi se da se uređuje otok. Najviše volimo vrijeme provoditi u moru i na moru. Sa svojim čamcem obilazimo otoke i uvale te lovimo ribe. Najčešći ulov su nam arbuni.”

Ana i Janez Pukl iz slovenskog Velenja već 50 godina također su redovni gosti otoka Lošinja. Prvotno su ljetovali na Rabu, a zatim došli u Bijar kod prijatelja. S malenim šatorom 1974. godine prvi su put boravili u Rapoća Camping Village te su od tada njegovi redovni gosti. Iako su tada čak 11 sati čekali trajekt i onda slučajno pogrešno skrenuli i završili u Punta Križi, to ih nije demotiviralo da u 50 godina u Nerezinama borave čak 1.500 dana!

“Pitaju kako možemo toliko dugo putovati i boraviti u istoj destinaciji, a ja odgovaram – samo Lošinj” prepričava nam Ana Pukl. “More je divno, a naša djeca ne žele nigdje drugdje na odmor. Dolazimo autom i jednom kad ga parkiramo više ga ne diramo”, kroz smijeh objašnjavaju.

A Janez se prisjetio kako je kamp izgledao prije 50 godina: “Sjećam se da je na početku naših boravaka u Rapoći bilo samo nekoliko parcela, električna utičnica i tisak.”

Neizmjerna ljubav veže ih za ovaj kraj. Kada je bilo najteže, zdravstveno, sjetio se Nerezina i rekao: “Moram se vratiti.” Umjesto kući, iz bolnice je otišao u Nerezine, prisjeća se Janez sa suzama u očima. Da može, živio bi na moru.

Nakon prigodnog druženja i zdravice, Lošinjska plovidba – turizam (Rapoća Camping Village) iznenadila je svoje goste tortama, a direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinj uručio im je prigodne zahvalnice i poklone.

“Veliko vam hvala na tolikoj vjernosti Lošinju. Nadam se da ćemo se i ubuduće ovako nalaziti i slaviti vašu ljubav prema našem otoku”, izjavio je direktor Cvitković.

Zahvaljujući ovom programu vjernosti, turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju te im na taj način pridati vjernost što upravo Lošinj odabiru kao svoju omiljenu destinaciju.

“Pozivamo sve privatne iznajmljivače, kao i turističke djelatnike, da nas kontaktiraju i prijave svoje dugogodišnje goste kako bismo organizirali prijem te uručili mali znak pažnje”, pozvao je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)