SAJAM PRŠUTA U SINJU: Dođite i kušajte najukusnije primjerke čuvene delicije

Sajam pršuta u Sinju

U sinjskom hotelu Alkar će se 8. i 9. travnja održati 12. po redu Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda koji organizira Poduzetnički centar Sinj, u suradnji s gradom Sinjem i Splitsko-dalmatinskom županijom.

Ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti pršuta pojedinih proizvođača planirano je za 07. travnja, dan prije same sajamske manifestacije, a provest će ga komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka i znanstvenika. Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.

U vrijeme trajanja sajma biti će organiziran bogat kulturno umjetnički program te upriličena promocija kulturno-umjetničkih društava sa područja Dalmacije i Like, tradicijskih običaja i rukotvorina.

Planirano je i održavanje niz radionica sa aktualnim temama iz područja poljoprivrede i gospodarstva sa eminentnim stručnjacima koji ih provode.

Sajam pršuta u Sinju

Na ovogodišnjem Sajmu se očekuje sudjelovanje vodećih proizvođača pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s područja Republike Hrvatske. Bit će tu obiteljska poljoprivredna gospodarstva – proizvođači pršuta, proizvođači slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnici Udruga proizvođača, individualni proizvođači, vodeći proizvođači istarskog pršuta i drniškog pršuta, gosti iz Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, predstavnici Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavniki vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Sajam pršuta u Sinju

PROGRAM SAJMA:
08. travnja
09:00 – Dolazak izlagača
10:30 – Kulturno umjetnički program
11:30 – Svečano otvaranje Sajma pršuta

09. travnja
11:30 – Kulturno umjetnički program
13:30 – Degustacija pršuta
15:30 – Program zatvaranja sajma:
            – Kulturno umjetnički program
            – Proglašenje rezultata natjecanja
            – Proglašenje pobjednika

U SKLOPU SAJMA ODRŽAT ĆE SE:
– Izložba pršuta i suhomesnatih proizvoda
– Prezentacija sira, Prezentacija autohtonih prehrambenih proizvoda i vina
– Prezentacija tradicijskih proizvoda
– Okrugli stolovi, predavanja i predstavljana

Foto: Turistička zajednica grada Sinja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)