Promotivni film Ambasadori hrvatskog turizma nominiran za prestižnu svjetsku nagradu

Promotivni film Ambasadori hrvatskog turizma nominiran za prestižnu svjetsku nagradu
Foto: screenshot / Youtube

Promotivni video Hrvatske turističke zajednice Ambasadori hrvatskog turizma nominiran je od strane Travel Video Awards za nagradu u potkategoriji Best Video by a Tourism Organization.

Uz promotivni video HTZ-a nominirani su još i “Rhythms of Peru” (Kuoda Travel), “Sabrosura” (Visit Columbia) te “North America” (Jordan Tourism Board).

Promotivni video “Ambasadori hrvatskog turizma” premijerno prikazan u studenome prošle godine u sklopu nastupa na turističkom sajmu WTM u Londonu i u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima.

Sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te je u njemu sudjelovalo 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić.

Osim poznatih hrvatskih destinacija video promovira i ostale oblike hrvatske turističke ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike i prirodnih ljepota. Podsjećamo, ove je godine u Las Vegasu promotivni video HTZ-a odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB), osvojio i prestižnu nagradu “Travel Video Awards” u kategoriji “Best Video by a Tourism Organization”.

“Ponosni smo što je naš posljednji promotivni video, u kojem sudjeluju globalno prepoznatljive hrvatske zvijezde, ambasadori hrvatskog turizma nominiran za prestižnu svjetsku nagradu. Ova nominacija za nas predstavlja profesionalnu satisfakciju, ali i dokaz naše kreativnosti i inovativnosti, odnosno potvrdu od strane struke da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunski međunarodno prepoznatljivi promotivni sadržaj”, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić te pritom pozvao sve da svojim glasovima podrže video u kojem Hrvatsku, kao atraktivnu turističku destinaciju, u najboljem svijetlu predstavljaju Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Dean Lovren, Marin Čilić, Dario Šarić, Maksim Mrvica, Zrinka Cvitešić i 2Cellos.

“Travel Video Awards” je organizacija osnovana od strane nezavisnih filmaša i brandova iz cijelog svijeta koja nagrađuje inovativne i inspirativne videozapise. Nagrade se dodjeljuju u dvije glavne kategorije, odnosno u kategoriji namijenjenoj uradcima nezavisnih autora (“Independent Track”), koja je podijeljena u četiri potkategorije te u kategoriji namijenjenoj uradcima iza kojih stoje kompanije (“Industry Track”), a koja je podijeljena u pet potkategorija.

Online glasanje otvoreno je do subote, 31. ožujka 2018. godine putem ove poveznice, a svečana dodjela nagrada održat će se 9. travnja 2018. godine u Las Vegasu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)