Ilok turistima nudi nezaboravno iskustvo noćenja u kompleksu starom 700 godina

Ilok turistima nudi nezaboravno iskustvo noćenja u kompleksu starom 700 godina
Foto: HTZ

Spavati u pomalo mističnom prostoru koji je dio sakralnog kompleksa starog gotovo 700 godina i šetati hodnicima tihe, ali živuće povijesti, umjetnosti, arhitekture, vjere, uz pogled na Dunav i okolinu prava je avantura.

Ilok pruža upravo takvo iskustvo u prostoru zaštićene kulturne baštine. U njemu je boravio i umro sveti Ivan Kapistran, unutar srednjovjekovne tvrđave i franjevačkog samostana-crkve u Iloku koja nosi Kapistranovo ime.

Danas se tu nalaze prilagođene sobe pod nazivom “Legenda trojice drugova”. Sobe su dobile ime po tri druga, Leonu, Rufinu i Anđelu, koji su napisali životopis sv. Franje. Ove legende se, između ostalog, mogu čuti u interpretaciji domaćina.

Osim što je na razini destinacije Ilok ponuđen dodatan broj ležajeva, ovaj primjer ističe se kao poželjan u smislu zajedničkog doprinosa valorizaciji zaštićene kulturne baštine stavljanjem iste u funkciju turizma i djelovanja iločke župe u pravcu održivosti. U kratkom vremenu ove su sobe dobile odlične recenzije na portalu Booking.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)