POGLED U PLAVO: Besplatna probna ronjenja na staroj rivi u Pagu

POGLED U PLAVO: Besplatna probna ronjenja na staroj rivi u Pagu
Foto: Press

Poznati hrvatski ronilačko-edukativni projekt Pogled u plavo koji spaja sigurnost u ronjenju, edukaciju, promociju i ekologiju ovog vikenda, 7. i 8. kolovoza dolazi u Grad Pag.

U organizaciji Grada Paga, Turističke zajednice grada Paga i Agencije Promocija ronjenja svim građanima i posjetiteljima Grada Paga bit će omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

POGLED U PLAVO: Besplatna probna ronjenja na staroj rivi u Pagu
Foto: Press

Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 7. kolovoza 2021. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 8. kolovoza 2021. god. od 10:00h do 18:00h., stara riva, Grad Pag.

Montažni 10 metarski bazen projekta bit će montiran na staroj rivi u gradu Pagu gdje će svi posjetitelji i ljubitelji podmorja imati priliku nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi zaroniti u bazen Pogleda u plavo i razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Dive in Rijeka dok će na raspolaganju posjetiteljima biti i ronioci DVD-a Trnje.

Projekt se provodi u cilju promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a podršku u provedbi projekta pružio je i najveći hrvatski proizvođač soli, Solana Pag koji su se sa zadovoljstvom pridružili Pogledu u plavo.

Da bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, u sklopu Pogleda u plavo održavat će se i ekološka akcija čišćenja podmorja „Eko patrola 2021. – Pag“ te će se čistiti podmorje na rivi u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode i uključivanja što većeg broja osoba u ekološke programe i aktivnosti, a veliku podršku u provedbi akcije čišćenja podmorja pružila je Čistoća Pag i Komunalno društvo Pag.
Projekt Pogled u plavo i Eko patrola 2021. – Pag provodi se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta – narodni.

Pogled u plavo i Eko patrola 2021. – Pag provodi se u poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo (www.pogleduplavo.hr) i Promocije ronjenja (www.promocija-ronjenja.hr).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)