U Bakru ni ova godina neće proći bez sjajnog Margaretinog leta!

Na današnjoj konferenciji za medije u Bakru službeno je potvrđeno ono o čemu se već dulje vrijeme šuška – ni ova godina neće proći bez sjajnog Margaretinog leta!

Tijekom četrdesetak dana trajanja najpoznatije bakarske manifestacije, sve posjetitelje očekuju red zabave, red kulture, red mističnih šetnji te, u konačnici, brdo dobrih emocija. Za prekaljene zaljubljenike u Bakar, ali i one koji će ove godine Margaretino leto posjetiti prvi put, donosimo kratki pregled ovogodišnjih događanja.

Note ljetnih večeri
Složit ćemo se da tople večeri koje hladimo ledenim pićima, njišući se u ritmu dobre glazbe, spadaju među najbolje ljetne uspomene. Kao i uvijek, Bakar se pobrinuo da na njegovim trgovima i ulicama ne manjka glazbene raznolikosti, i to mahom besplatne.

Ovog ljeta dobar provod počinje uz note klapa Hreljin i Škrljevo (01.07.), a nastavlja se evergreenima Danijele Martinović (15.07.), Giuliana (28.07.) i Željka Bebeka (04.08.). Spomenuta tri estradna koncerta održat će se na igralištu „Hroljevo“ na Krasici zbog građevinskih radova na kanalizacijskom sustavu u Bakru. Na bakarskoj Fešti od brodeta zabavljat će nas Trio Rio i Josefina (09.07.), a na samu Margaretinu (13.07.) nastupaju Vivien Galetta i Voljen Grbac.

Za Margarete upad besplatan
Za ljubitelje ozbiljne glazbe, Bakar se potrudio da s koncerata odu oduševljeni, nikako ozbiljni. Ovo će osigurati virtuoznost Zagrebačkih solista (24.07.), ženski zbor Sklad (27.07.) te klasični tonovi u izvedbi Laure Vadjon i Pavla Mašića (10.08.) te Acoustic project kvarteta (13.08.).

Navedeni klasični koncerti bit će dio raznolikih kulturnih događanja u Bakru ovog ljeta. Čeka nas i niz predstava, plesnih večeri i drugih kulturnih sadržaja za male i velike.

Posebice se to odnosi na sve one koje nose lijepo ime Margareta – ove godine jamac besplatnog upada na kazališne predstave “Otočku terca” (06.07.), “Ljubav je na Vrelu” (11.07.) i „Disco baba“ (21.07.). Osim predstava, tu su i izložbe te filmske ljetne večeri (07. i 08.07.). Ni dječji dan ove godine nije pao u drugi plan, pa tako 4. srpnja sve mališane i njihovu pratnju u središtu Bakra čeka mnogo zabave i smijeha.

Spremni za istraživanje? 
Margaretino leto ne bi bilo ono pravo kad nas ne bi počastilo jedinstvenim obilascima grada i okolice. Nije slučajno da festival otvaramo upravo igrificiranom turom „Zaigrani Bakar“ koja je natjecateljskog karaktera.

Bakarski kraj otkrit će nam se kroz još nekoliko poučnih i zabavnih šetnji u društvu vrhunskih interpretatora, Boreta Štrbca i Ive Sille. Tako 20. 7. kročimo tragom Frankopana, dok 3. 8. idemo u prapovijest. Između, 27. 7. očekuje nas i uspon na Tuhobić.

I ovogodišnje Margaretino leto organiziraju Turistička zajednica Grada Bakra i Grad Bakar, uz podršku brojnih sponzora na čelu s Industrijskom zonom Bakar, INA-om i Metisom. Cjelokupni program manifestacije pronađite ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)