Pjesme najboljih klapa i ove godine na Stradunu, po prvi put nastupaju Tomislav Bralić i klapa Intrade

Foto: Press

Manifestacija Klape na Stradunu, njegujući tradiciju klapskog pjevanja Dalmacije, nizom koncerata iz godine u godinu okuplja prokušane klape na jednoj od najljepših lokacija na svijetu.

Tako će na Stradunu 9. kolovoza nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Cambi, klapa Šufit i FA Linđo.

Publika i izvođači slažu se da ima nešto uistinu posebno u koncertima na Stradunu. To je idealno mjesto za predstavljanje autohtone glazbe skladnim glasovima najreprezentativnijih klapskih izvođača. Domaća publika veoma cijeni klapsku glazbu, a stranim turistima klapski koncerti prilika su da dožive nešto jedinstveno iz naše kulturne baštine. Manifestacija Klape na Stradunu upravo su iz tog razloga prešle u tradiciju kojoj se svi raduju.
Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Cambi, klapa Šufit i FA Linđo ove će godine bogatim repertoarom predstaviti najbolje od tradicije, ali i svoje najveće hitove te nove pjesme. Pozivaju sve da im se pridruže na Stradunu – mjestu na kojem se susreću tradicija i suvremenost, povijest i sadašnjost, predivna arhitektura i sjajna glazba.

Klapska pjesma kao hrvatsko kulturno blago

Hrvatska kulturna baština neprocjenjiva je riznica u kojoj se posebno ističe glazbeno stvaralaštvo. Upravo je to bila inspiracija iza ove manifestacije. Sve je započelo koncertom 2012. godine koji se pokazao kao pravi glazbeni spektakl i nešto što je Dubrovniku nedostajalo. Spoj klapske glazbe koja je pod zaštitom UNESCO-a i očaravajućeg dubrovačkog ambijenta tvore posebnu atmosferu koju i publika i klape obožavaju – ove godine i vi budite dio ove lijepe glazbene priče. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)