FOTOREPORTER AFP-a YURI CORTEZ: Imate prekrasne gradove koji su pravi raj za fotografe

FOTOREPORTER AFP-a YURI CORTEZ: Imate prekrasne gradove koji su pravi raj za fotografe

Oduševljen sam ljepotama Hrvatske i ljubaznošću vaših ljudi. Tim je riječima Yuri Cortez, fotoreporter Angence France-Pressa (AFP), koji je simpatije svijeta zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon plasmana Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji opisao svoj dosadašnji boravak u Hrvatskoj.

Cortez je o svojim dojmovima govorio na konferenciji za medije održanoj u Opatiji gdje su Corteza pozdravili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ministar turizma Gari Cappelli, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Mišković te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

“Iznimno nam je drago što je Yuri oduševljeno prihvatio naš poziv. Detalje putovanja vrlo smo brzo dogovorili, a Yuri i tijekom svog odmora neumorno radi te u svakoj prilici izrađuje po nekoliko stotina fotografija koje objavljuje na svojim društvenim mrežama te na platformi AFP-a. Njegov boravak u Hrvatskoj predstavlja dodatnu promociju naše zemlje u svijetu jer je ova tema vrlo interesantna mnogim inozemnim medijima. Yuri je već sada postao pravi ambasador hrvatskog turizma u svijetu”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako su važnu ulogu u realizaciji ovog putovanja imale i brojne kolege iz sustava turističkih zajednica koji su se potrudili lijepo ugostiti obitelj Cortez u svojim destinacijama.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza, kao i igrača hrvatske nogometne reprezentacije, Yurija i njegovu obitelj pozdravio je dopredsjednik HNS-a Damir Mišković koji je najdražem fotoreporteru poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije s prezimenom CORTEZ te je naglasio “Hvala Yuriju što je zabilježio najljepše trenutke slavlja naših reprezentativaca u Rusiji. Takvi trenuci pokazuju ljepotu i snagu nogometa i sporta”.

Tijekom boravka u Hrvatskoj Yuri je zaprimio video poruku i pozdrave od Dejana Lovrena i Luke Modrića, dok su ga preko društvenih mreža pozdravili Josip Pivarić i Mario Mandžukić, koji je Yuriju poklonio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s posebnom posvetom i autogramom, a kojeg mu je uručio direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

“Svojim kreativnim fotografijama uhvatio je dijelove atmosfere i ljepota hrvatskih turističkih destinacija koje će obići svijet”, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli te dodao: “Sport je važan čimbenik u promociji hrvatskog turizma u svijetu, a upravo se Yuri Cortez našao u središtu jedne od najvažnijih epizoda hrvatske sportske priče. Čast mi je što sam danas upoznao čovjeka koji je osvojio srca cijele Hrvatske”, zaključio je ministar koji je Cortezu poklonio hrvatsku zastavu kao uspomenu na nezaboravni tjedan u Hrvatskoj.

Sam Cortez je pak poručio kako je, zajedno sa svojom obitelji, tijekom dosadašnjeg boravka u Hrvatskoj doživio samo iznimno lijepe stvari i utiske.

“Proputovao sam cijeli svijet pa mogu reči da je Hrvatska predivna zemlja, a vaši ljudi vrlo ljubazni, otvoreni i srdačni. Imate prekrasne gradove koji predstavljaju raj za nas fotografe, a priroda vam je prelijepa i očuvana. Uživamo u svakoj minuti. U svoje ime, ali i u ime svoje obitelji, doista se svima želim iskreno zahvaliti na ovoj gesti i prilici da posjetimo Hrvatsku. Ovo je za nas nezaboravno iskustvo. Posebno hvala hrvatskim nogometašima na porukama i poklonima koji će me još više podsjećati na neponovljiv trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri”, rekao je Yuri Cortez.

Dodajmo kako je obitelj Cortez do sada posjetila Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik, Nacionalni park Kornate i otok Žut te Zadar, dok će u preostalom dijelu programa razgledati Opatiju i posjetiti Istru.

Foto: HTZ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)