Zlatna medalja za vino Đurinski u Gornjoj Radgoni

Vino Đurinski

Nakon šampionske titule lani vino Stjepana Đurinskog iz Zaprešića, izborne berbe 2016. godine dobilo je zlatnu medalju na 55. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrane AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Stjepanu Đurinskom veliku zlatnu medalju u obliku povelje je uručila Mateja Jakelič, izvršna direktorica sajma AGRA na Danu Zagrebačke županije, koja na sajmu ima i svoj štand. Vrhunsko vino Đurinski već se nalazi u Vinskom hramu na sajmu gdje su smješteni samo vinski šampioni, uz pratnju vinskih kraljica, ove najveće poljoprivredne izložbe u regiji, koja je ove godine na kraju kolovoza okupila 1.820 izlagača iz 36 država.

Inače, Đurinski je već nagrađivani vinar za najbolje vino Zagrebačke županije, a osim 2,5 hektara vinograda kod Zaprešića, ima i 1,2 ha vinograda u Kutjevu.

Vino Đurinski

Zaštitni znak vina Đurinski su male količine od 600 do samo 200 litara vina izborne i ledene berbe, koja bez PDV-a dosežu cijene od 50 do 300 kuna. To su traminac, graševina, pinot sivi, muškat žuti, sauvignon bijeli, te dva cuveea: Cab.suv&frankovka i Pepijeva kapljica.

Naravno, po nadimku ovog poznatog i priznatog vinara, koji je i u Kutjevu na Festivalu graševine ove godine uzeo prestižnu nagradu. To je strast, ali i golemi trud jer vinograd prije svega traži slugu, a ne gospodara.

Đurinski kaže da nema tajne, radi zajedno sa nasljednicima, a nije mu teško dati vino na ocjenjivanje, ali i posjetiti izložbe i biti među najboljima, bilo u Hrvatskoj ili ponovno u Sloveniji. (M. Petković)
Vino Đurinski

Foto: Press

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)