ZADAR WINE FESTIVAL: Najozbiljniji vinski festival u Dalmaciji

ZADAR WINE FESTIVAL: Najozbiljniji vinski festival u Dalmaciji održat će se prvog vikenda u travnju

Treće izdanje Zadar Wine Festivala, najozbiljnijeg festivala u Dalmaciji, održat će se 6. i 7. travnja 2019. godine, u zadarskom Arsenalu. Kao najava festivala, od 27. 3. – 5. 4. 2019. održat će se podmanifestacija “Deset dana restorana”.

Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja i velike investicije u vinarstvu, povod su organizacije vrhunskog festivala vina u Zadru koji, sad već treću godinu za redom, okuplja proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina.

ZADAR WINE FESTIVAL: Najozbiljniji vinski festival u Dalmaciji održat će se prvog vikenda u travnju

Titulu “najozbiljnijeg u Dalmaciji” osvojio je odličnom organizacijom, načinom prezentacije vina i delicija te bogatim programom… Svaki vinoljubac na Zadar Wine Festivalu može naći nešto za sebe, naučiti nešto novo i pritom se odlično zabaviti. Jednako važno – ugostiteljima je ukazana važnost tako da se mogu prijaviti te zatražiti svoje besplatne ulaznice.

“Naime, ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.”, ističe Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala i povjerenik Hrvatskog Sommelier Kluba za Dalmaciju te dodaje: “Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru.”

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu, zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture koji svojim izgledom privlači ljude sa svih strana svijeta, kojega će osvijetliti “sunčeva svjetlost zarobljena u vodi”, posjetitelje očekuje mnoštvo renomiranih izlagača i glazbeni program.

U hotelu Almayer – Art & Heritage i u hotelu Bastion održavat će se zanimljive i poučne radionice; izdvojit ćemo tek neke: Jo Ahearne će voditi predavanje “Champagne and prosecco”, bit će predstavljena vina od autohtone moslavačke sorte Škrlet, Vina Laguna priprema predstavljanje linije Festigia, održat će se i radionica sljubljivanja hrane i vina, predstavit će se vina mađarske regije Villány…

Festivalski dani počinju već u ožujku. Kao najava festivala, od 27. 3. – 5. 4. održat će se podmanifestacija „Deset dana restorana“ u kojoj će sudjelovati zadarski ugostitelji. Tijekom deset dana, zadarski restorani uključeni u događaj nudit će meni od tri slijeda s čašom vina iz Zadarske županije, po cijeni od 110 kuna.

Dakle, prvi vikend u travnju, 6. i 7. travnja, u zadarskom Arsenalu, radno vrijeme festivala bit će od 14:00 do 20:00 sati, a detaljan program i sve ostale informacije na web stranici Zadar Wine Festivala: http://zadarwinefestival.com. (M.Petković)

Foto: Silvija Munda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)