World Media Festivals: TZ Zagrebačke županije osvojila srebrnu nagradu za promotivni spot

Foto: Screenshot Youtube

Turistička zajednica Zagrebačke županije nagrađena je Intermedia-globe Silver nagradom za promotivni spot “A Taste Above” u kategoriji Tourism & Travel Media Awards.

Nagrade inače dodjeljuje njemačka organizacija World Media Festivals iz Hamburga, a njima se slavi izvrsnost filma i produkcije na međunarodnoj razini. Ovo je već treća nagrada koja je dodijeljena ovom promotivnom spotu, a iz turističke zajednice poručuju da nagradama tu nije kraj, već – početak.

“Konkurencija u kojoj smo osvojili ovo srebro zlatnog sjaja govori sama za sebe. Promotivni spot “A Taste Above” od samog početka godine obara rekorde na međunarodnim festivalima te se još uvijek nalazi na prvom mjestu za titulu najboljeg svjetskog turističkog filma CIFFT Circuit 2023. Promotivni spot je samo jedan od primjera izvrsnosti za koju vjerujemo da je jedini način za razvoj turističkog gospodarstva u destinaciji, a napose destinaciji poput zagrebačkog prstena bogatog turističkim atrakcijama i sadržajima“, poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Promotivni spot „A Taste Above – Zagreb County“, odnosno hrvatskog naziva „Okusi prije svega“, među ostalim, dobitnik je još i dvije nagrade – za najbolji vinski film, što je proglašen na Zagreb Tour Film Festivalu u konkurenciji 106 filmova, a uvršten je i među TOP 10 turističkih filmova na svijetu u Portugalu na ART&TUR festivalu.

156 prijavitelja iz 13 zemalja svijeta

Srebrna nagrada koja je otišla u ruke Turističke zajednice Zagrebačke županije za promotivni spot “A Taste Above” dodijeljena je u konkurenciji 156 prijavitelja iz Australije, Austrije, Kanade, Njemačke, Irske, Malte, Singapura, Slovenije, Švicarske, Thailanda, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

“Nagrade koje dodjeljujemo na međunarodnoj razini simbol su najviših standarda produkcije, a ubrajaju se među najveća priznanja u području kreativne i vizualne industrije. Odluke o dobitnicima nagrada donose se na temelju kreativnosti, ali i efektivnosti prema ciljnoj skupini kojoj se obraćaju”, poručuju iz organizacije World Media Festivals.

Promotivni spot očekuje plodonosna godina

Tijekom 2023. turistički film “Zagreb County – A Taste Above” proći će kroz nekoliko međunarodnih festivala diljem cijelog svijeta, a kao što su i najavili iz turističke zajednice, očekuje se da bi novi film mogao donijeti više međunarodnih nagrada i priznanja za destinaciju.

Upravo navedene međunarodne nagrade i priznanja podržavaju i istaknuti dionici svjetskog turističkog gospodarstva poput Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Europske turističke komisije (ETC) i drugih relevantnih turističkih organizacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)