Vrbnički vinar Franjo Toljanić u Veroni dobio prestižnu nagradu za pjenušac

Vinitaly - Franjo Toljanić

Vrbnički vinar Franjo Toljanić jučer je u Veroni, na manifestaciji Vinitaly, dobio prestižnu nagradu za najbolji europski pjenušac izvan zemalja Italije, Francuske i Španjolske.

U konkurenciji čak 150 uzoraka pjenušaca iz 11 zemalja, ocjenjivački sud od 53 člana, a kojem je predsjedao predsjednik Udruženja enologa Italije Riccardo Cotarelle, izabrao je upravo pjenušac iz Vrbnika kao najbolji. Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje specijalizirani časopis za vina Euposia, a Hrvatska je ujedno bila i zemlja partner ovogodišnjeg natjecanja.

Ovo je izuzetno priznanje za Franju Toljanića, za njegov Vrbnik, ali i za cijeli Kvarner i hrvatsku turističku ponudu s obzirom na to da je enogastronomija jedan od najjačih i najučinkovitijih alata produljivanja turističke sezone. Upravo je zbog toga na manifestaciji sudjelovala i Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji te Vlasta Mastrović, voditeljica projekata TZ Kvarnera.

“Eno-gastronomija kao segment turističke ponude, sastavni je dio svake turističke priče, a tradicionalno, uz sunce i more, Talijani su vrlo zainteresirani za eno-gastronomiju i gastro festivale. Posebno nas raduje da je predstavnik iz Hrvatske osvojio ovako prestižnu nagradu jer je Kvarner prepoznat kao regija dobre hrane i vina te ga upravo navedeni segmenti ističu kao poželjnu turističku destinaciju na tržištu”, istaknula Vukelić.

Foto: HTZ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)