VODNJAN: Vinarija Medea ima novu kušaonicu vina

Medea kušaonica Vodnjan

Vinarija Medea, već respektabilna u hrvatskom vinskom svijetu, sada je napravila još jedan veliki korak u svojoj prezentaciji. U sklopu postojećeg objekta vinarije u Vodnjanu, otvorena je novouređena kušaonica i trgovina.

Pozicionirana je neposredno pored proizvodnih prostora vinarije te tako spaja dva različita, ali vizualno i funkcionalno povezana ambijenta; jedan dinamičan, namijenjen gostima, drugi namijenjen zrenju vina i tišini. Osim osnovne namjere kušanja i prodaje vina, posjetitelju je tako omogućen neposredan uvid i u samu proizvodnju vina.

Medea kušaonica Vodnjan

Naravno, kada pričamo o kušanju vina Medea, tu su dakako i maslinova ulja Salvela; ta su dva brenda vezana vlasničkom strukturom. Posjeduju niz maslinika koji se prostiru na oko 45 ha zemljišta i vinograda na oko 60 ha, a posebno izdvajamo jedan od najljepših maslinika, kompleks u Barbarigi na samoj morskoj obali, kao i izuzetan vinograd na Punta Grkoli kod Ližnjana, iz kojeg dolazi ponajbolje vino ove vinarije – merlot Punta Greca.

Obje te destinacije, osim svojih gospodarsko-poljoprivrednih potencijala imaju i velike turističke potencijale. U današnje doba eno-gastro turizam je u velikoj ekspanziji. Osim samih proizvoda, gosti vrlo često žele vidjeti lokacije na kojima se uzgaja loza, masline ili neke druge kulture te samu proizvodnju.

Svim proizvođačima koji nemaju velike količine, ali zato proizvode visokokvalitetne proizvode, prodaja na kućnom pragu itekako je važan segment poslovanja. Stoga je otvaranje nove kušaonice u sklopu vinskog podruma Medea u Vodnjanu, na adresi Željeznička 15, značajan korak u približavanju kupcima.

Medea kušaonica Vodnjan

Kušaona se smjestila na 46 m2 lijepo uređenog unutarnjeg prostora s ukupno 20-ak sjedećih mjesta (12 za središnjim stolom) i 30 m2 terase s 20-ak sjedećih mjesta. Interijer je uređen toplo, s puno drva, što se i veže uz vinsku priču, ali u modernoj izvedbi koju potpisuje projektantska tvrtka BB arhitekti. Za vrijeme degustacije u kušaonici, pogled na barrique salu gostima upotpunjuje doživljaj. Na terasi je postavljena velika čelična pergola pod kojom će se vremenom razrasti stara vinova loza, zasađena netom nakon izgradnje postojećeg objekta vinarije.

Radno vrijeme kušaonice je radnim danom od 8 do 16 sati, subotom do 13 sati, a u njoj možete kušati svježa vina linije Medea (Malvazija istarska, Chardonnay, Rose, Merlot, Teran i Cabernet sauvignon), odležanu malvaziju Montiron i moćni merlot Punta Greca te ekstra djevičanska maslinova ulja linije Salvela (istarska bjelica, buža, leccino, leccione i pendolino te blend Aurum) i ekstra djevičansko maslinovo ulje Torčol. Uz degustaciju vina i ulja, gostima se nude također sir i suhe kobasice s lokalnih farmi. (M. Petković)

Foto: Manuel Angelini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)