Vinski grad nakon Varaždinskog Špancirfesta seli u Vinkovce

Vinski grad - Špancirfest

Vinski grad otvara svoja vrata po treći put na ovogodišnjem Špancirfestu. Za posjetitelje će svaki dan, od 18. do 27. kolovoza, u vremenu od jedanaest sati pa do jedan iza ponoći, dvorište Palače Sermage na Trgu Miljenka Stančića biti vinska oaza ugodne i otmjene atmosfere.

Treći Vinski grad okupiti će hrvatske vinarije: Iločki podrumi, Feravino, Skaramuča, Badel 1862, Krauthaker, Belović, Solum, Lovrec, Kopjar, Mežnarić, Kostanjevec te udrugu Vinistra i distributera Vivat Fina Vina. Također će ugostiti slovenske vinarije Puklavec& Friends i Ptujsku klet, te mađarske vinarije Höldvolgy i Vylyan. Za posjetitelje će hranu pripremati provjereni zagrebački ugostitelj Cheesebar te dobro nam poznata Vindija, a priču će zaokružiti Römerquelle s vodom.

Kao i prijašnjih godina, i ovaj put će posjetitelji Vinskog grada imati priliku učiti kroz usporedne tematske degustacije, probavajući vina koja su za njih izabrali vinski profesionalci i vodeći eno-gastro stručnjaci.

Samo desetak dana kasnije, od 8. do 17. rujna, Vinski grad će gostovati na 52. Vinkovačkim jesenima. Na inicijativu organizatora Vinkovačkih jeseni, Vinski grad dolazi predstaviti neka od najboljih vina Međimurja, Istre, Dalmacije, Slavonije te Mađarske.

Vinski grad - Špancirfest

Na trgu bana Josipa Šokčevića, u središtu grada uz park, posjetitelji će imati priliku 10 dana uživati u vrhunskim vinima i prigodnim zalogajima, u posebno dizajniranom ambijentu kakav i priliči konceptu Vinskog grada.

Kao i u Varaždinu, radno vrijeme će biti od jedanaest do sat iza ponoći, a vina će se prodavati na čaše i butelje po promotivnim cijenama.

Na ovaj način tvrtke Vinart i Promo Cibalae žele doprinijeti uzdizanju kulture pijenja vina te proširiti ponudu i obogatiti Vinkovačke jeseni kvalitetnim sadržajem koji će privući nove posjetitelje. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)