Unatoč hladnoći, odlična atmosfera na drugom zagrebačkom Wine & Musicu

Wine&Music-2016-01

Drugo Wine & Music kušanje vina i delicija u organizaciji tvrtke Eno expert održalo se se u subotu na terasi caffe bara Finjak u Vlaškoj 78. Unatoč hladnoći, uobičajenoj za ovo doba godine, okupilo se 200-tinjak vinoljubaca, što je vrlo blizu punog kapaciteta kojeg ovaj prostor može primiti.

I na drugom Wine & Musicu uživanje u vinima pratilo je nadahnuto muziciranje jazzy dueta Small Change, pjevačice Ane Lovrenčić i gitarista Eduarda Jimmyja Matešića, a uz vina vinarija Jokić, Škaulj, Agro Maleš, Masvin, Badel 1862, Stručić, Tošić, Kos, Vineda i Pinkert, gosti su mogli kušati delicije kao što su drniški pršut Agro Maleš, fini sirevi Paške sirane i slavonski suhomesnati proizvodi Matijević.

Wine&Music-2016-02

Da je Wine & Music doista uspio, pokazuju izjave izlagača:

“Jako smo sretni što smo sudjelovali kao izlagači na drugom Wine & Musicu. Bilo je zadovoljstvo družiti se s posjetiteljima i upoznati mnoštvo ljudi. Hvala svima na posjetu i na svim lijepim komentarima za naša vina i dizajn!” – vino Tošić.

“Bilo je odlično! Atmosfera, posjetitelji, organizacija, sve je bilo savršeno. Ponosni smo što nam je Eno expert pružio priliku sudjelovati na ovom veličanstvenom događaju” – vinarija Škaulj.

“Ovo je nešto fenomenalno, organizacija na nivou, vrhunska vina, fantastična muzika, jako nam je drago što smo bili dio ove vinske priče” – vinarija Jokić.

“Odlično je bilo! Podijelili smo dosta vizitki, ljudi su bili zadovoljni kušanim. Posebno nam se svidjelo što su posjetitelji imali puno pitanja; baš smo se puno napričali o vinu” – vinarija Stručić.

Zagrebačka je vinska publika najveća i najzahtjevnija u Hrvatskoj te se stoga organizacijski tim trudi okupiti vinare koji sa strašću i ljubavlju proizvode vina i znaju cijeniti isto takvu strastvenu vinsku publiku.

“Sretan sam što su došli neki vinoljupci koji su bili i prvi put; dakle, bilo im je dobro pa su ponovo došli”, dodao je Miodrag Hruškar, direktor tvrtke Eno expert, više nego zadovoljan reakcijom publike.

Wine&Music-2016-03

Tvrtka Eno expert, čiji tim čine Miodrag Hruškar, Krešimir Hren i Jelena Puh Miloš, bavi se vinarskim konzaltingom i edukacijom, a prije nepune tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju.

Tim Eno experta već planira nova Wine & Music druženja, a u međuvremenu pozivaju zainteresirane vinoljupce da se prijave na Eno Expert Akademiju i prošire svoju vinsku kulturu ili obnove gradivo. (M. Petković)

Foto: Press/Julio Frangen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)