U Zagrebu se održava prva međunarodna konferencija o graševini

Vino, graševina

U subotu, 1. srpnja, u Zagrebu se održava prva međunarodna konferencija o graševini pod nazivom Graševina bez granica.

Naime, tijekom nedavnog Simpozija o graševini, u Kutjevu se raspravljalo o brojnim i značajnim pitanjima s kojima se proizvođači graševine svakodnevno susreću.

Nositelj projekta ove značajne konferencije, je udruženje vinarstva pri HGK – “Vina Croatia – Vina Mosaica”, partner je udruga Graševina Croatica, a projekt se održava i uz podršku i organizaciju tvrtke Vinart.

Promenadno kušanje vodećih hrvatskih i inozemnih proizvođača graševine koje će se održati u hotelu International, Miramarska 24, namijenjen je svim ljubiteljima vina, a ulaz je besplatan uz prijavu prilikom dolaska.

Cilj je potaknuti javnost na prepoznavanje vrijednosti naše najzastupljenije vinske sorte Graševine, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvui. Ovom konferencijom cilj je pokazati i ljubiteljima vina, ali i stručnoj javnosti različitost stilova koje graševina kao sorta nudi.

Graševina je prikladna i prepoznata kao svakodnevno vino idealnog omjera cijene i kvalitete, a potvrdila se i kao prestižno, iznimno vrijedno vino različitih stilova poput izbornih berbi prosušenih bobica ili pjenušaca. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)