U Zagrebu otvoren prvi integralni hotel u Hrvatskoj

U Zagrebu otvoren prvi integralni hotel u Hrvatskoj

Hrvatska je dobila prvi integralni hotel! Riječ je o hotelu ZIG ZAG koji se nalazi u Zagrebu, u Petrinjskoj ulici. Rješenje o kategorizaciji za prvi integralni hotel u Hrvatskoj uručio je ministar turizma Darko Lorencin.

Integralni hotel nova je kategorija hotelskog smještaja koju je prije nekoliko mjeseci Ministarstvo turizma uvelo u kategorizaciju kako bi unaprijedili sustav obiteljskog smještaja, omogućili udruživanje i povećanje kvalitete te doprinijeli profesionalizaciji.

“Prije deset dana prvi difuzni hotel otvoren je u Polači kod Zadra, a sada otvaramo integralni hotel u Zagrebu. Zahtjeva još ima i to iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je privatni sektor itekako zainteresiran. Nova vrsta integralni hotel omogućit će osim stvaranja dodatne ponude i sadržaja i nova zapošljavanja u turizmu,“ naglasio je ministar Darko Lorencin.

ZigZag projekt pokrenut je s ciljem kontinuiranog rasta portfelja luksuznih apartmana i utjecaja na razvoj turističke ponude grada Zagreba u kojemu se od 2011. godine nametnula sve veća potreba za pokretanjem kvalitetnog turističkog smještaja.

Integralni hotel može se sastojati od tri i više građevina u jednom naselju, koji su prethodno kategorizirani ili razvrstani, a moraju imati zajednički prijemni hol s recepcijom, zajedničku prostoriju za boravak te druge ugostiteljsko turističke sadržaje. Smještajne jedinice mogu biti sobe, apartmani, studio apartmani te kuće za odmor.

Foto: HTZ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)