U središtu Budimpešte postavljena izložba hrvatskih ljepota

U središtu Budimpešte postavljena izložba hrvatskih ljepota
Foto: HTZ

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj na popularnom trgu Hunyadi u centru Budimpešte postavilo je 20 atraktivnih fotografija Hrvatske s posebnim naglaskom na UNESCO baštinu.

Izložba je postavljena u sklopu prvog Festivala nacija u Mađarskoj, organiziranog u suradnji Veleposlanstva RH u Mađarskoj i kulturnog centra Eötvös 10 u Budimpešti, a svi stanovnici i posjetitelji Budimpešte fotografije će moći pogledati sve do 10. srpnja.

U središtu Budimpešte postavljena izložba hrvatskih ljepota
Foto: HTZ

Prilikom postavljanja izložbe direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg istaknula je kako je Hrvatska ovih dana svakodnevna tema u Mađarskoj, prvenstveno zbog ljetnog odmora na Jadranu. „Ovom izložbom naglasak je, osim na obalu, stavljen i na kontinentalni dio Hrvatske te bogatu kulturnu i prirodnu baštinu kojom Hrvatska obiluje“, dodala je Herceg, pozvavši Mađare na posjet Hrvatskoj tijekom svih godišnjih doba.

Na otvorenju izložbe prisutnima se obratio i Veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić te zastupnik u mađarskom parlamentu Lajos Oláh, a cijeli su program svojim folklornim nastupom uveličali učenici hrvatske škole i gimnazije u Budimpešti (HOŠIG), dok je u večernjim satima na otvorenom trgu prikazan hrvatski film Comic sans redatelja Nevia Marasovića.

Dodajmo kako je Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj prošlog tjedna održalo i prezentaciju za članove Mađarske udruge putničkih agencija (MUISZ), dok će sutra biti organizirana konferencija za mađarske novinare na kojoj će biti predstavljena najnovija pravila oko ulaska u Hrvatsku i povratka u Mađarsku, aktualne epidemiološke mjere u Hrvatskoj, nove investicije u hrvatskom turizmu, aviolinije, a bit će predstavljena i kampanja „Trust me I ve been there” te projekt „Safe Stay in Croatia“.

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Mađarske ostvareno više od 51 tisuće dolazaka i 215 tisuća noćenja što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od 107 posto u noćenjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)