U Šibeniku svečano otvoreno 56. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala

Medjunarodni djecji festival Sibenik - Grabar-Kitarovic

U subotu je u Šibeniku svečano je otvoren 56. Međunarodni dječji festival (MDF). Na otvaranju je govorila visoka pokroviteljica festivala, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Šibenika Željko Burić te je predstavom “Čarobnjak iz OZ-a” počeo festivalski program.

Međunarodni dječji festival u Šibeniku večeras je otvoren po 56. put. Na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, Šibenik je u dva tjedna dječje vladavine ušao magijom “Čarobnjakom iz Oza”, mjuziklom u režiji Nine Kleflin i glazbom Nene Belana..

“S posebnim sam veseljem ovdje s vama u Šibeniku, ne samo kao pokroviteljica ovoga festivala, nego doista kao njegov veliki prijatelj. Pratim ga već godinama, najprije u svojoj dječjoj dobi, a onda sam s velikom radošću i kao mama s djecom odlazila na priredbe i radionice u našem prekrasnom dragom hrvatskom Šibeniku” – rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, nekoliko trenutaka nakon podizanja festivalske zastave.

“Ima li ljepšeg poklona Šibeniku za 950. obljetnicu njegovog spomena kao prvog hrvatskog grada ovdje, nego dječja kreativnost koja će se odražavati ovih dana, činjenice da će gradom vladati djeca i oni koji su mladi u srcu. Kroz ovaj festival, na ovim ulicama, su odrastali i izrastali mnogi talenti u glazbi, u umjetnosti, u sportu” – naglasila je predsjednica, koja je zajedno s publikom pogledala i kratki film, prikazan u povodu 950. godina prvog spomena Šibenika.

“Čarobnjak iz Oza” treći je u nizu mjuzikala Nine Kleflin, koji su imali čast otvoriti MDF. I ovaj se temelji na glazbi Nene Belana, dok su uloge ostvarili glumci HNK u Šibeniku. “Čarobnjak” se na Ljetnoj pozornici prikazuje i sutra, a onda slijedi bogat dvotjedni program s preko 150 predstava, od kojih neke stižu iz Kine, Irana i Ukrajine. MDF završava 2. srpnja, spektakularnom izvedbom opere “Ero s onoga svijeta” na tvrđavi sv. Mihovila.

Medjunarodni djecji festival Sibenik - 2

Medjunarodni djecji festival Sibenik - 1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)