U Bruxellesu održana poslovna radionica i prezentacija Zadarske županije

U Bruxellesu održana poslovna radionica i prezentacija Zadarske županije

U Bruxellesu je, u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Belgiju i Nizozemsku, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske gospodarske komore Zadar, održana poslovna radionicu za poslovne subjekte iz Zadarske županije s poslovnim subjektima iz Belgije.

Radionica je održana u hotelu Van Der Valk u neposrednoj blizini briselske zračne luke. S hrvatske strane na radionici sudjeluje ukupno 21 osoba iz 11 putničkih agencija. S belgijske strane na radionici sudjeluju turistički novinari i blogeri, predstavnici krovne udruge belgijskih turoperatora ABTO, predstavnici zračne luke Brussels South Charleroi i avioprijevoznika Brussels airlines, kao i 28 djelatnika iz 20 belgijskih putničkih agencija i turoperatora među kojima su TUI, Thomas Cook, Caractere i drugi.

Radionici prethodi prezentacija turističkih potencijala Zadarske županije, a sudionici će tijekom radionice moći degustirati i hrvatska vina te neke od hrvatskih proizvoda. U okviru boravka putničkih agenata i kolega iz Zadarske županije u Belgiji, za hrvatske poslovne subjekte 3. listopada organizirana je i jednodnevna stručna ekskurzija u belgijski grad Brugge koji je na popisu svjetske kulturne baštine UNESCO. U okviru posjete gradu Brugge, predviđena je prezentacija u uredu turističke zajednice grada Brugge te debata s hrvatskim sudionicima vezano za aktivnosti oko upravljanja turizmom u gradu Brugge i Zadru te upoznavanje sudionika s aktivnostima obiju gradova kada je u pitanju masovni turizam.

Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija na poljskoj nacionalnoj televiziji

Na programu poljske nacionalne telvizije (TVP), u jutarnjem je programu „Pytanie na śniadanie” (morning show), koji broji oko 500.000 gledatelja, emitirana emisija i posebni prilog o Splitu i Zadru te o pojedinim igračima hrvatske nogometne reprezentacije.

Poljska TV ekipa posjetila je Hrvatsku na poziv Predstavništva HTZ-a u Poljskoj, a pri organizaciji studijskog putovanja surađivale su i lokalne turističke zajednice.

“Izuzetno smo zadovoljni što je nacionalna poljska televizija prepoznala potencijal turističke ponude Hrvatske. U svom prilogu ekipa TVP-a predstavila je hrvatske lijepote i to kroz prizmu Poljacima omiljene reprezentacije Vatrenih”, istaknula je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)