TURISTIČKA BURZA: Hrvatska u Njemačkoj među najtraženijim destinacijama za odmor

Foto: Pixabay.com

Hrvatska je, uz Grčku i Španjolsku, jedna od najtraženijih odmorišnih destinacija na njemačkom tržištu ove godine, čiji turisti puno ranije nego inače rezerviraju putovanja i odmore, kako bi bili sigurni da će dobiti mjesto tamo gdje žele putovati.

Kako javlja HRT.hr, to su prve naznake s najveće svjetske turističke burze ITB, koja je u Berlinu po 51. put otvorila vrata te će do 12. ožujka predstaviti najnovije trendove turističke i industrije putovanja s više od 10 tisuća izlagača iz 184 zemlje, među kojima je i Hrvatska.

Direktor njemačkog predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Frankfurtu Romeo Draghicchio rekao je kako Nijemci u prvim mjesecima ove godine pomalo iznenađuju ranim bukiranjem te da se već traži ‘krevet više’ u Hrvatskoj, ne samo za ovu nego i idućih par godina.

Hrvatska je dobro pozicionirana u Njemačkoj, pri čemu svi turoperatori ističu bolji buking, a vjerujemo da će zbog brojnih novih avio linija Lufthanse i drugih prijevoznika ove godine više doći Nijemaca i u individualnoj organizaciji, poručio je Draghichhio.

U prvim izjavama na ITB-u, predstavnici te burze i Federacije njemačke turističke industrije ističu pored Hrvatske i Grčku, koja je već sad destinacija godine za Nijemce, dok se među traženije u Europi uvrštavaju i Bugarska te Španjolska, Portugal i Italija.

S druge strane, vidljiv je i dalje pad potražnje za Turskom, za koju je buking krajem siječnja bio oko 60 posto manji nego lani. Ipak, na ITB-u ističu da da će se njene obalne destinacije ipak dobro prodavati u ‘last minute’ ponudama, slično kao i u Tunisu, koji se teško uspijeva snažnije vratiti na njemačko tržište. No, zato to uspijeva Egiptu, za koji je potražnja i prodaja u zamahu ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)