Treći Vinart Grand Tasting oduševio sjajnim vinima

Vinart Grand Tasting

U atraktivnom prostoru zagrebačke Laube, održan je treći Vinart Grand Tasting. Dvodnevni festival koji je na jednom mjestu okupio 120 odabranih vinarija iz Hrvatske, regije i svijeta. Probrani vinari, koji svoje etikete predstavljaju na poziv organizatora, svojom kvalitetom predvodnici u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu.

Vinart Grand Tasting, zasigurno zauzima iznimno važno mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni. A potvrda tome su mnogobrojni posjetitelji koji se već treću godinu okupljaju u zagrebačkoj Laubi.

Vinart Grand Tasting

“Prije svega festival je namijenjen stručnoj javnosti, ugostiteljima, sommelierima, koji na jednom mjestu mogu kušati vina prethodno selekcionirana za njih. Naravno, veseli nas i sve veći broj posjetitelja koji ne dolaze iz struke, ali su ljubitelji finih vina. To je još samo jedna potvrda, kako se kultura vina sve više razvija i raste”, istaknuo je Saša Špiranec, autor koncepta i organizator Vinart Grand Tastinga.

I ove godine, u sklopu Vinart Grand Tastinga, posjetitelji su u Pop-up Vinoteci svoju kućnu arhivu mogli obogatiti etiketama izlagača koje su teže dostupne na tržištu.

Zanimljivost ovogodišnjeg Vinart Grand Tastinga bila je i postavljena izložba s motivima iz vinograda u vrijeme berbe “In Mio Veritas”, čiji je autor Mio Vesović. Zanimljivi kolaži fotografija inspirativan su umjetnički dodatak ovogodišnjem Vinart Grand Tastingu.

Prije početka festivala, u sklopu Vinart Grand Tastinga, održane su i brojne radionice, koje su okupile veliki broj zainteresiranih sudionika koji su imali priliku kušati domaća i strana vina. (M. Petković)
Vinart Grand Tasting

Vinart Grand Tasting

Foto: M. Petković & Press

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)