Sve je spremno za jubilarnu 25. Vinistru

Foto: Press

Ljubitelji istarskih vina doći će na svoje! Od ovoga petka, 11. svibnja do nedjelje, u dvorani Žatika u Poreču održava se najdugovječnija i najpoznatija vinska manifestacija u Hrvatskoj. Rođendanska Vinistra će vas oduševiti.

Više od 130 izlagača, vrhunska vina u kojima će uživati najzahtjevniji vinoljupci, odlična hrana, sjajan zabavni program i kao točka na i gostovanje globalne zvijezde vinskog svijeta – britanskog vinskog kritičara Stevena Spurriera, koji je ostao zapamćen kao inicijator legendarnog Paris tastinga 1976. kada su prvi puta u povijesti američka vina pobijedila francuska.

Već u četvrtak, dan prije svečanog otvorenja Vinistre, u hotelu Parentium, Plava Laguna, vinari, sommelieri, enolozi družit će se sa Spurrierom na masterclass radionici Stevenovo putovanje kroz istarske malvazije.

Vođene vertikalne degustacija Malvazije ili i nagrađivanog Cabernet Sauvignona Festige poznate vinske kuće Vina Laguna, sljubljivanje zrelih istarskih sireva i maceriranih istarskih malvazija, degustacija vina otoka Krka, usporedba istarskih sa svjetskim vinima, prezentacija Vin de Rosa, desertnog vina Vodnjanštine, tek su neke od zanimljivih radionica ovogodišnje Vinistre i razlog više da sljedeći vikend dođete u Poreč i upoznate najpoznatija imena istarskog vinarstva, ali i ona čije vrijeme tek dolazi.

Istinski gurmani neće propustiti Plava Laguna Gourmet show na kojem će se ove godine uz poznate istarske restorane: Bacchus, La Grisa i Konoba Da Lorenzo predstaviti i nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena iz Hrvatskog zagorja. Idu li jela moderne zagorske kuhinje uz istarska vina uvjerite iz prve ruke, u petak prvog dana Vinistre. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)