PULA: Vrhunski Michelinovi chefovi na radionici “Hrvatska 365 Gourmet”

PULA: Vrhunski Michelinovi chefovi na radionici "Hrvatska 365 Gourmet"

Lionel Levy i Marcello Trentini, vrhunski Michelinovi chefovi bili su govornici na radionici “Hrvatska 365 Gourmet” koja je danas održana u Puli. Organizator je Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom.

Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea, dok je chef Trentini potpredsjednik udruženja Jeunes Restaurateurs (JRE) u Italiji te glavni chef restorana “Magorabin” u Torinu.

Tako je u sklopu radionice chef Levy govorio o inovacijama u tradicionalnim receptima, dok se chef Trentini u svom izlaganju osvrnuo na suvremene i buduće trendove. Ovaj je dvojac prezentirao i aktualne teme iz domene slastičarstva s naglaskom na čokoladu kao sastojak mnogih desertnih specijaliteta. Na radionici je sudjelovala i brend menadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Upravo je Schipani održala kvalitetno predavanja na temu upravljanja brendom u eno-gastronomiji. Radionici je prisustvovala i ugledna sommelierka Mira Šemić, koja je održala predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina.

Tako su sudionici radionice u Puli dobili detaljan uvid u svjetske kulinarske trendove, ali i u lokalnu kuhinju koja može biti dijelom visoke gastronomije. Govorilo se i o modernom slastičarstvu te o menadžmentu restorana, odnosno kako se promovirati i unaprijediti poslovanje. Tema su bile i Michelinove zvjezdice pa su tako sudionici saznali što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati. U sklopu radionice je održana i degustacija jela i slastica pripremljenih tijekom radionice.

Podsjećamo kako je serija radionica održana i tijekom 2017. godine i to u Splitu, Opatiji, Osijeku i Zagrebu. Nakon ove radionice u Puli slijedi organizacija radionice u Vukovaru. Koncept svih radionica je isti te su prije svega namijenjene chefovima jer imaju edukativnu ulogu, a osnovni cilj radionica je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno-gastronomije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)