PRVI HRVATSKI FESTIVAL HODANJA: Ovog vikenda u Lici, na šest posebno atraktivnih ruta

PRVI HRVATSKI FESTIVAL HODANJA: Ovog vikenda u Lici, na šest posebno atraktivnih ruta

Ovog vikenda, 1. i 2.rujna, u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije, sudionici će hodati na šest posebno kreiranih, atraktivnih ruta u Gospiću i Otočcu.

Na hodanje se kreće iz središta obaju gradova, a radi se o prvom hrvatskom festivalu hodanja, što je mnogima omiljeni oblik rekreacije, a sad to mogu raditi organizirano.

Prvi rujan, subota, rezerviran je za Gospić gdje će svi prijavljeni “šetači” savladavati dvije staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, u nedjelju, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka – kraću stazu od 18 km te najdužu i najzahtjevniju stazu od čak 34 kilometra. Također, dodane su dvije nove “mini” staze u svakom gradu, za one koji se ipak se usude odvažiti na hodanje dužim stazama. Upoznajte staze:

Prvi dan

Staza Tesla – Gospić 1. rujan – dužina 20 km
Staza kreće iz centra grada s Trga Stjepana Radića prema Smiljanu. Prva veća pauza je u memorijalnom centru Nikola Tesla. Zatim nastavlja nastavlja prema Debelom brdu, Ličkom Novom, Žabici. Nakon ponovnog ulaska u grad Gospić kroz centar grada ruta nastavlja sve do početne točke gdje i završava.

Staza Tesla – Gospić 1. rujan – dužina 30 km
Duža staza kreće također od Trga Stjepana Radića u smjeru Smiljana uz pauzu u memorijalnom centru Nikola Tesla. Staza nastavlja prema Debelom brdu, Novoselu, Ličkom Novom te Žabici. Nakon ulaska u grad Gospić prije samog završetka hodači će posjetiti park Jasikovac te nastaviti prema Korzu do početne točke gdje ruta završava. Vlasnici kućnih ljubimaca, uz plaćenu kotizaciju za hodanje, imaju osigurano čuvanje istih.

Mini staza Tesla – Gospić 1. Rujan – dužina 12 km

Drugi dan

Staza Gacka – Otočac 2. Rujan – dužina 18 km
Staza kreće iz centra Otočca u smjeru sela Prozor pa sve do sela Čovići. Nastavlja uz Gacku, kroz selo Prozor, natrag do početne točke gdje najkraća ruta Festivala završava.

Staza Gacka – Otočac – dužina 34 km
Staza kreće iz centra Otočca u smjeru sela Čovići, kroz Ličko Lešće do Sinca gdje će biti prva veća pauza na Vrilu Gacke. Zatim nastavlja kroz Sinac, prema Čovićima, kroz selo Prozor sve do početne točke, odnosno cilja.

Mini staza Gacka – Otočac – dužina 12 km
Rok za prijave je bio 28. kolovoz, odnosno za mini staze 29. kolovoz, a uz kotizaciju dolaze i službene majice, startni brojevi, voda, voće, topli obrok na kraju dugih staza te prijevoz između dva grada. Službena Web stranica manifestacije: http://www.croatiawalk.com/ (M. Petković)

Foto: Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)