PROLJETNI VAŠAR U KARANCU, U BARANJI: Uživajte u fiš-paprikašu, šaranu na rašljama, perkeltu, čobancu…

Foto: Nenad Milić

Proljeće na sjevernoj Zemljinoj polutki službeno započinje 21. ožujka, osim u Baranji gdje “tradicionalno” započinje uoči Cvjetnice, na dan “Proljetnog vašara u Karancu”.

Ove je godine to 1. travnja i nije riječ o preuveličavanju svojstvenom tom datumu već o stvarnoj činjenici u što ćete se najbolje uvjeriti ako i sami posjetite ovaj veseli, šareni sajam pun tradicijskih domaćih proizvoda, okusa, mirisa i zvukova Slavonije i Baranje.

Iako je radno vrijeme sajma relativno kratko, a gužva na seoskoj livadi uz župnu crkvu u Karancu mine do 14 ili 15 sati, za mnoge tek tada započinje pravi hedonistički doživljaj u obližnjim restoranima i vinarijama, uz delicije poput fiš-paprikaša, šarana na rašljama, perkelta i čobanca ili pak sočnim pečenjima od divljači koje uz tipični grah u zemljanom ćupu možete kušati i na samom vašaru.

Kao na svakom pravom seoskom sajmu, i na ovom se organizira “izbor ljepote“ – u ovome slučaju “Princeze pušnice”, najmasnije, najslanije i najslasnije table slanine.

Predlažemo da za ovu priliku krevet u baranjskim pansionima i na seoskim domaćinstvima rezervirate čim prije, a više informacija potražite ovdje kao i na stranicama Turističke zajednice Baranje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)