Primoštenske fritule

Primoštenske fritule

Fritule su hrvatska slastica koja nalikuje malim krafnama, a pripremaju se u Primorju, Istri i Dalmaciji.

Sastojci:

  • 6 kom jogurta,
  • 1 kg brašna – glatkoga,
  • 3 žumanjka,
  • korica od 1 limuna,
  • korica od 1 naranče,
  • 2 praška za pecivo,
  • 4 vrećice vanilin-šećera,
  • rum

Priprema:

Sve navedene sastojke, osim praška za pecivo, dobro istučemo kuhačom ili električnim mikserom. Prašak za pecivo dodamo na kraju.
Ostavimo smjesu da kratko odstoji, a zatim je grabimo žlicom i pržimo u vrućem ulju.
Ispečene fritule najbolje je stavljati na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
Možemo tijesto zahvatiti i rukom, stisnuti šaku i koliko izađe tijesta (veličina oraha) skidamo žlicom i pržimo u ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Vruće pošećerimo i poslužimo.

Foto: Coolinarika.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)