POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI: Splitsko-dalmatinska županija dobiva 3D turističke karte

Splitsko-dalmatinske županije

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila je novi pilot projekt izrade 3D turističkih karata. Na 3D karti bit će ucrtane skrivene uvale koje je dosad često bilo teško pronaći, planinski proplanci i izletišta koji nisu u fokusu javnosti, lučice i privezišta za brodove, izletničke rute, znamenitosti županije koje će svi zainteresirani moći virtualno posjetiti u pripremi obilaska.

Svaka označena lokacija na splitsko-dalmatinskoj 3D karti imat će nekoliko fotografija i videa, korisne linkove i mapu za lakše snalaženje.

“Naša ideja jest iskoristiti moderne tehnologije kako bismo na jednom mjestu prikazali bogatstvo koje imamo i kako bismo na jednostavan način otkrili ono što je dosad ostajalo neotkriveno. Karta će biti postavljena na našoj stranici www.dalmatia.hr, ali i na stranicama turističkih zajednica naših gradova i općina. Turisti će se tako lakše snalaziti, a sigurni smo da će i domaći ljudi na ovaj način otkriti blago za koje vjerojatno i ne znaju da postoji oko njih”, kazala je na predstavljanju Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo novim alatom, naglasivši da je krajnji cilj disperzija turističke sezone ponajprije vremenski i na svih 12 mjeseci u godini.

“S druge strane, želimo pokazati turistima ljepote ne samo u centrima turističkih destinacija nego i u Dalmatinskoj zagori pa sada svi imamo priliku vidjeti boom proizvod u turističkom segmentu Splitsko-dalmatinske županije”, kazao je župan.

Kako su karte zamišljene, pogledajte u videu:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)