Počinju Lošinjski gastro vikendi, prvi je posvećen otočnoj janjetini (s kapulicom mladom)

Počinju Lošinjski gastro vikendi, prvi je posvećen otočnoj janjetini (s kapulicom mladom)
Foto: Arhiva TZGML

Posljednjeg vikenda u travnju počinju Lošinjski gastro vikendi koji će trajati do posljednjeg vikenda u svibnju (30. 4. – 30. 5. 2021.)!

15 restorana od Osora do Velog Lošinja svakog će vikenda u ponudi imati jela bazirana na određenoj namirnici. Tako će gosti prvog vikenda (30.4. – 2.5.) kušati specijalitete od otočne janjetine, a drugi vikend (7. – 9.5.) uživat će u specijalitetima od šparoga.

Mali Lošinj
Foto: Ivan Brčić / TZGML

Treći vikend (14. – 16.5.) će se na meniju pronaći ukusna riblja jela, a pretposljednji vikend (21. – 23.5.) glavnu će ulogu igrati mediteransko začinsko bilje.

“Veliko finale očekuje se u zaključnom vikendu (28. – 30.5.), kada će se u ponudi pronaći jela pripremljena na tradicionalan način – jelovnik poznat kao Apoksiomenova antička kuhinja!
Želja nam je gostima tijekom svibnja približiti gotovo sve gastro užitke po kojima je poznat otok vitalnosti. U prvom, od ukupno pet lošinjskih gastro vikenda, gosti će imati priliku isprobati janjetinu na razne načine – od janjetine ‘pod teću’, žgvaceta (gulaša), kotleta u lošinjskom bilju do friganih raviola punjenih janjetinom i artičokama. Osim spomenutih, na meniju se će se naći još mnogo specijaliteta koji su pripremili naši ugostitelji i to po promotivnim cijenama!”, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

“U ovim trenucima izuzetno je bitna suradnja svih dionika u destinaciji kako bi se što prije prevladao negativni utjecaj korona krize. Ovaj festival idealna je prilika da posjetitelji upoznaju Lošinj kroz lokalne specijalitete. Dođite i uživajte!”, dodala je je Ana Kučić, Gradonačelnica Grada Malog Lošinja

Počinju Lošinjski gastro vikendi, prvi je posvećen otočnoj janjetini (s kapulicom mladom)
Foto: TZGML

LOŠINJSKI GASTRO VIKENDI:
30.4. – 2.5. – specijaliteti od otočne janjetine [s kapulicom mladom]
7. – 9.5. – delicije od šparoga
14. – 16.5. – riblja jela
21. – 23.5. – jela s mediteranskim začinskim biljem
28. – 30.5. – Apoksiomenova antička kuhinja

Restorani koji sudjeluju u festivalu: Artatore, Baracuda, Bocca Vera, Bora bar, Borik Mediterranean Bar, Deveron, Diana Steakhouse, Eki, Lanterna Grill, Manora, Mare, Silvana, Silver Bay, Televrin, Veli žal.

One thought on “Počinju Lošinjski gastro vikendi, prvi je posvećen otočnoj janjetini (s kapulicom mladom)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)