Otvoren Zagreb Wine Gourmet Weekend

mlade-grasevine

Danas je svečano otvoren Festival vina i hrane Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW), koji se do 15. travnja održava u Gliptoteci HAZU-a i Centru Kaptol.

Vino, hrana i doživljaj povezan s njihovim kušanjem sastavni je dio hrvatske turističke ponude i sve važniji motiv dolaska turista u Hrvatsku te će ‘gourmet’ imati važno mjesto i u predstojećoj strategiji razvoja turizma, izjaio je ministar turizma Veljko Ostojić otvarajući festival koji se održava u organizaciji Digitel Grupe

Na Festivalu se okupio oko 140 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, od kojih je oko sto vinara, dok su ostali proizvođači raznih delicija, a svi će ukupno predstaviti više od 200 brendova.
U Gliptoteci se predstavljaju vinari i proizvođači delicija, dok će se u Centru Kaptol svakodnevno održavati projekcije dokumentaraca, vinske radionice te ukupno sedam panel rasprava sa svjetskim i domaćim vinskim i gourmet stručnjacima, među kojima i nekoliko udruga hrvatskih vinara.

Ministar turizma Ostojić je kazao kako ga veseli što je na planu promocije i proizvodnje kvalitetnih vina i hrane zadnjih godina napravljen iskorak uz pomoć vinara, ali i hotelijera, ugostitelja i medija što pokazuju i sve brojnija stručna svjetska priznanja te sami turisti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)