Otvoren 4. Olipski ljetni festival, ono što donosi oduševit će sve posjetitelje Oliba

Otvoren 4. Olipski ljetni festival, ono što donosi oduševit će sve posjetitelje Oliba

Proteklog je vikenda službeno započeo 4. Olipski ljetni festival koji će svojim prestižnim kulturno-zabavnim programom u narednih 15 dana dati svoj obol otoku Olibu.

U prvoj festivalskoj večeri gostovalo je Gradsko kazalište Komedija iz Zagreba. Fatalna plavuša (Mila Elegović) i dva zgodna muškarca (Igor Mešin i Zlatko Ožbolt) izveli su hit komediju talijanskog dramatičara Alda Nicolaja ‘Nije bila Peta, bila je Deveta’ (naslov se odnosi na Beethovenove simfonije) u režiji Damira Mađarića. Autor glazbe je Dinko Apelt.

Nakon predstave uslijedio je cjelovečernji koncert u izvedbi Faroskih kantadura s prikazom samo dijela bogate pučke glazbene tradicije otoka Hvara. Program je moderirao Ljubo Zečević, ravnatelj i producent Festivala.

Olipski ljetni festival odvija se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družine Bastien, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH – Kolinde Grabar-Kitarović, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, Grada Zagreba te brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja. Festival je posvećen dramskim umjetnicima Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib.

Producent i redatelj Festivala je Ljubo Zečević, umjetnička voditeljica Edita Lipovšek, a tehnički voditelj Euzebij Šimunić. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam. Festivalski sadržaji, od kojih se neki izvode i na otocima Istu i Silbi, odvijat će se sve do 10. kolovoza, a raznovrsni program – atraktivne kazališne predstave, koncerti klasične i zabavne glazbe, filmska projekcija, memorijalni turniri i ostali festivalski sadržaji oduševit će i ove godine sve posjetitelje i goste Oliba.

Sljedeće festivalsko događanje je u petak, 26. srpnja, a na repertoaru od 21 h je Teatar Rugantino s izvrsnom predstavom Aleksandara Galina ‘Sirena i Viktorija’ u režiji Filipa Grinvalda. Asistentica redatelja je Ana Vidović, a uloge igraju Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary.

Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan, a informacije o programu festivala možete pronaći na Facebook stranici.

Foto: Press

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)