OPATIJA: Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

OPATIJA: Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja
Foto: Petar Kurschner / HTZ

Čokolada je protekla tri dana zavladala Opatijom. Festival čokolade predstavio je tisuće vrhunskih delicija na dosad najvećoj Čokoladnoj čaroliji koja se prvi puta održavala u centru Gervais i okupila trideset izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH, ali i uveo ovu svima omiljenu namirnicu u menije opatijskih restorana i hotela te tretmane wellness centara.

Hedonističke “gušte” upotpunili su brojni edukativni programi, radionice za velike i male te odlični koncerti brojnih izvođača koji su se odvijali u Gervaisu te na popularnim adventskim lokacijama – kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, na gradskoj tržnici, Ljetnoj pozornici, ali i opatijskim kavanama.

Među više od 10 tisuća posjetitelja koji su uživali u ponudi najslađeg opatijskog vikenda bio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. „Doista je sjajna ponuda.

“Čokolada je neizostavna za blagdane, a ovdje je prezentirana na vrhunski način. Festival čokolade u svom 13. izdanju pokazuje da Opatija po događanjima spada u red najznačajnijih destinacija u Hrvatskoj. Ova manifestacija jako se dobro uklopila u Advent u Opatiji i tako upotpunila turističku ponudu, a kvalitetna organizacija vidi se i u rezultatima, odnosno povećanom broju noćenja i dolazaka”, rekao je Staničić.

Direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić istaknula je kako ove godine bilježe povećan interes turističkih agencija za Festival čokolade, pa su ove godine prvi puta organizirani dolasci gostiju iz Austrije i Italije, uz druge zemlje iz regije čiji su državljani redovito prisutni na „najslađem opatijskom vikendu“.

Program Adventa u Opatiji nastavlja se tijekom idućeg tjedna, a već poznatim lokacijama priključit će se i Slatina gdje će od 14. prosinca do 2. siječnja trajati Adventski sajam s autohtonim proizvodima lokalnih proizvođača, i Poklon na Učki gdje se od 14. do 16. prosinca odvija Božićna bajka uz druženje mališana s Djedom Mrazom.

Advent na Mrkate svakodnevno će trajati od 9 do 22 sata, kada će biti otvorene prigodne kućice s gastronomskom ponudom i suvenirima, a ljubitelji klizanja moći će uz Ledenu čaroliju na Ljetnoj pozornici “brusiti led” svakodnevno od 11 do 21 sat.

Centralna adventska pozornica, Umjetnički paviljon Juraj Šporer i okolni park, veselu animaciju i programe za mališane, kao i glazbene nastupe i DJ večeri s bogatom gastronomskom ponudom za one nešto starije imat će svakoga dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)