OKUSI ZLATNE SLAVONIJE: Prilika koju gurmani i vinoljupci ne smiju propustiti [FOTO]

Fiš paprikaš
Fiš paprikaš | Foto: Press

Vinoljupci i gurmani je obožavaju, a pred njezinom bogatom trpezom pokleknu i najjači karakteri. Požeško-slavonska županija oduvijek mami mirisima i okusima i oduševljava gostoljubivošću.

Da se u Požeško-slavonskoj županiji najbolje jede znaju svi koji su tamo bili barem jednom. I sami se u to možete uvjeriti posjetite li je u bilo koje doba godine, a osobito od 1. do 10. svibnja, tijekom “Dana okusa Zlatne Slavonije”.

Požeški vinogradarski ćevap
Požeški vinogradarski ćevap | Foto: Press

Za vrijeme trajanja proljetne eno-gastro manifestacije u osam ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije, možete uživati u meniju s tradicionalnim jelima po promotivnoj cijeni od samo 75 kuna.

Restoran Klas iz Pleternice, restorani Vila Stanišić, Grgin Dol, krčme Zlatni lug i Stari fenjeri iz Požege, hotel Pakrac, buffet Čiča Mata iz Velike i restoran Schon Blick iz Vetova, ponudit će vam najfinija jela poput bistre, goveđe, prežgane ili juhe od rajčice, dimljene slanine, sira i kajmaka, kuhane junetine u sosu od rajčice, pečene teletine sa seljačkim krumpirom, sarme, odreska Barun Trenk, požeškog vinogradarskog ćevapa, podolca ispod peke, pastrve sa žara, pohanog soma, fiš paprikaša s tijestom, šmarna s pekmezom, domaćeg slavonskog kolača, slatke štrudle sa sirom…

Za aperitiv nazdravite mirisnom šljivovicom ili viljamovkom, a uz tradicionalna jela ne propustite vina odnjegovana u podrumima na jednoj od tri vinske ceste Požeško-slavonske županije.

Kuhana junetina s domaćim sosom od rajčice
Kuhana junetina s domaćim sosom od rajčice | Foto: Press
Odrezak barun Trenk
Odrezak barun Trenk | Foto: Press
Podolac ispod peke
Podolac ispod peke | Foto: Press
Pastrva sa žara
Pastrva sa žara | Foto: Press
Sarma s kuhanim krumpirom
Sarma s kuhanim krumpirom | Foto: Press
Slatka štrudla
Slatka štrudla | Foto: Press

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)